Anonim

Overtagelsen af ​​den skrantende tv-udstyrsproducent Loewe af en ny investor er perfekt. Tirsdag aften blev den såkaldte "Lukning" afsluttet - købekontrakten, der blev underskrevet i marts, er således effektiv. Loewes ledelse, den München-baserede investor Stargate Capital og et banksyndikat ledet af Deutsche Bank har alle opfyldt kontraktbetingelserne, sagde en talsmand for virksomheden. ”Loewe kan nu koncentrere sig fuldt ud om fremtiden, ” understregede Loewe-direktør Matthias Harsch.

Loewe's forretningsdrift overtages af den nystiftede Loewe Technologies GmbH med tilbagevirkende kraft fra den 1. april. Det øverste frankiske selskab vil ikke længere være børsnoteret. "Dette nye selskab har et solidt kapitalgrundlag og en bæredygtig forretningsmodel, " sagde finansdirektør Rolf Rickmeyer. På købsprisen var begge sider tavse - han var "i de øverste encifrede millioner", sagde den kun. Investeringer i de midt-dobbeltcifrede millioner er planlagt i de kommende år.

spoods.de

Loewe indgav en andragende om konkurs i efteråret i år. I januar så det ud til, at der var fundet en redningsmand hos investoren Panthera - men så trak den private investorgruppe sig overraskende tilbage fra købekontrakten. Den nye investor Stargate Capital fremsatte også et tilbud i første runde. I det andet forsøg fungerede det nu. Stargate ønsker at overtage 430 ansatte. De resterende næsten 100 ansatte, for det meste fra produktion, skal skifte fra oktober til et overførselsfirma.

På det sted, hvor Kronach tilbageholdes, sagde virksomhedens talsmand. Ifølge oplysninger fra fagforeningen IG Metall vil samarbejdet, der blev afsluttet i 2013 mellem Loewe og den kinesiske tv-producent Hisense, imidlertid også blive videreført.

Det nye koncept fra Loewe præsenteres på International Consumer Electronics Fair (IFA) i september i Berlin. ”For første gang i Berlin vil Loewe ikke længere præsentere sig som en renavlet tv-producent, men snarere som en systemudbyder af en avanceret platform til hjemmeunderholdning, ” annoncerede Loewe-chef Harsch. Ifølge IG Metall-repræsentant Jürgen Apfel ønsker Loewe i stigende grad at integrere sociale netværk som Twitter eller Facebook i software til enhederne. (Dpa / tc)