Anonim

Konsolideringstendensen på det europæiske marked for it-tjenester fortsætter: de franske industriledere Sopra og Steria, begge grundlagt i 1960, ønsker at fusionere. Som en del af et venligt overtagelsestilbud ønsker Sopra at hæve 730 millioner euro eller en aktie hver for fire Steria-aktier. Den 4. april var dette tilbud værd € 22 pr. Steria-aktie, hvilket var en 40 procents præmie til samme dags lukningskurs. Sopra ønsker således at sikre et to tredjedels flertal i Sterias kapital og stemmerettigheder.

Det officielle overtagelsestilbud skulle være tilgængeligt i maj 2014, medmindre der kommer noget uforudset imellem. Fusionen skaber en tjenesteudbyder med en samlet årlig omsætning på 3, 1 milliarder euro og mere end 35.000 ansatte i 24 lande. De respektive forretningssegmenter og geografier komplementerer hinanden, siger virksomhederne. Forvent betydelige indtægtssynergier og operationelle omkostningsbesparelser på 62 millioner euro om året. "IT-servicemarkedet er ved at ændre sig og kunne til sidst forsvinde og erstattes af et nyt, " sagde Steria CEO Francois Enaud på en telekonference. "Vi vil ikke længere være integratorer, men skabere af tjenester, og til det har vi brug for de ressourcer, vi har brug for."

Zusammen wollen die IT-Dienstleister aus Paris in die europäischen Topten der IT-Serviceunternehmen vorrücken.
Sammen ønsker it-tjenesteudbydere fra Paris at komme ind i de bedste europæiske it-servicevirksomheder.
Foto: Sopra og Steria

Enaud vil lede den fusionerede gruppe som CEO, mens Pierre Pasquier, grundlægger og formand for Sopra, formodentlig vil være formand for bestyrelsen. Virksomhederne ønsker også at sende fire direktører til bestyrelsen. Sammen ville it-servicevirksomhederne indledningsvis indløse cirka en fjerdedel af deres indtægter inden for løsningsbranchen og inden for forretningsprocessetjenester. Denne andel bør vokse hurtigt. De ønskede at ledsage virksomheder i processen med digital transformation, sagde de.

På mellemlang sigt er målet at opnå en stærk organisk vækst til mere end € 4 milliarder i salg og en stigning i driftsmargenen til ti procent. Med sine 16.300 ansatte er Sopra godt positioneret frem for alt på det franske hjemmemarked, hvor virksomheden genererer mere end 60 procent af sine indtægter. Disse beløb sig til 1, 35 milliarder euro sidste år - sammenlignet med 2012, en stigning på 11 procent.

IT-tjenesteudbyderen fra Paris, der var i stand til at øge sin nettoresultat med op til 28 procent til 71, 5 millioner euro, kom overskrifter her i slutningen af ​​2013 ved at overtage COR & FJA Banking Solutions GmbH. Dette er en filial af COR & FJA AG, som ellers har specialiseret sig i løsninger til forsikringsbranchen. Selvom omsætningen for dette underfirma kun er 23 millioner euro om året, håber Sopra på bedre adgang til det tyske bankmarked.

Bei Sopra spielt auch das Lösungsgeschäft eine wichtige Rolle im Umsatzmix, vor allem die Bankensoftware.
Hos Sopra spiller løsningsbranchen også en vigtig rolle i indtægtsmixen, især banksoftwaren.
Foto: Sopra og Steria

I Frankrig er banksektoren en af ​​de vigtigste forretningsområder: Datterselskabet Sopra Banking Software genererede en omsætning på 247, 6 millioner dollars i 2013 (plus ti procent).

Steria, der handler som Steria-Mummert i Tyskland efter at have overtaget Mummert Consulting i 2004, er det større selskab, men er i øjeblikket i en svagere position sammenlignet med Sopra. I 2013 faldt salget med fire procent til 1, 75 milliarder euro. På det franske hjemmemarked måtte Steria klare et minus på 5, 6 procent, og også i Tyskland og Storbritannien var der fald på henholdsvis 1, 6 procent og 1, 4 procent. Kun i de andre europæiske regioner gik det op ad bakke. Steria genererer mere end 70 procent af sine indtægter uden for Frankrig, så det har større rækkevidde i Europa, især på de største markeder i Storbritannien og Tyskland.

Slående er Sterias svage udvikling i fjerde kvartal 2013 for regionerne i Tyskland, hvor salget faldt med 11, 4 procent, og i Frankrig, hvor det faldt med 8, 2 procent.

Ifølge analytikere giver fusionen mening for de to virksomheder i betragtning af konsolideringstendensen på it-servicemarkedet. Hvis du vil vokse her, har du brug for en kritisk størrelse og en tilsvarende international orientering. Leverandører som IBM, Accenture, Atos eller Capgemini er også bedre placeret efter fusionen mellem de to franske tjenesteudbydere.

Capgemini satte for eksempel i 2013 mere end ti milliarder euro i 2013 og beskæftigede 131.000 mennesker, heraf 58.000 i offshore-regioner. Sopra og Steria samler det til 8000 ansatte i offshore- og nearshore servicecentre, hvoraf mere end 6000 i Indien.