Anonim

I det mindste ikke når det kommer til "Big Blue", der annonceredes i anledning af mainframe-jubilæet i dag, nye mainframe-løsninger inden for områder som cloud, mobile og big data-analyse. For eksempel "IBM Enterprise Cloud System", der realiserer en privat sky med op til 6000 virtuelle Linux-maskiner med OpenStack-understruktur på mainframe-hardware. De samlede omkostninger til denne løsning skal være op til 55 procent lavere end for x86-infrastrukturer. Med den nye forbrugsbaserede prismodel "MSP Utility Pricing System z z" ønsker IBM at overbevise især administrerede tjenesteudbydere om at vælge en mainframe som basis for deres tilbud.

IBM ser også dens mainframes som trendy som en backend til mobile applikationer. For at holde det på den måde er der nu en ny prismodel, hvor den beregnede processorkapacitet til mobiltransaktioner er op til 60 procent billigere. Dette er for eksempel fordel for den finansielle tjenesteudbyder First National Bank (FNB) i Afrika, hvor mange bankkunder "kun" kan bruge en mobiltelefon som en adgangsenhed.

Men det er ikke alt, hvad IBM har med hensyn til mainframe lige nu. Andre nyheder inkluderer

  • zDoop, en første kommerciel Hadoop-implementering til Linux på System z udviklet af Veristorm ved hjælp af IBM;

  • Flashhukommelse, der gør IBM DS8870- hukommelsessystemet op til 30 gange hurtigere end konventionelle harddiske;

  • en ny version af transaktionsmonitoren CICS med forbedret cloud- og mobilstøtte;

  • IBM WebSphere® Liberty z / OS Connect til hurtig og sikker opsætning af web-, sky- og mobiladgang til z / OS-aktiver såvel som

  • IBM Security zSecure SSE, en omfattende sikkerhedsløsning , der inkluderer videresendelse af sikkerhedsbegivenheder til QRadar SIEM.

Som en del af dets Acadamic-initiativ ønsker IBM at sikre, at mainframes fortsat er emnet for universitetets computervidenskabelige læseplaner, og at mainframe-viden ikke dør ud. Der vil også være tre nye onlinekurser (MOOC) under dette program, udviklet i partnerskab med Syracuse University, Marist College og Linux Foundation. Disse startes gradvist i løbet af året og vil være tilgængelige for alle gratis.