Anonim

"Direktivet blev annulleret fra begyndelsen, " fortalte hun til "Berliner Zeitung" (onsdag). "Nu er den europæiske lovgiver nødt til at afklare, hvordan han vil tackle det - så om det skal komme til et nyt direktiv, og i bekræftende fald i hvilken konfiguration."

Hun finder det "nødvendigt at vente med en national regel, hvis nogen, indtil den europæiske lovgiver har stillet sig til at gøre det, " tilføjede Voßhoff. "Så finder du ud af, om en lov om opbevaring af data stadig er passende." Dommen var "en betydelig styrkelse af borgerrettighederne", sagde den øverste tyske databeskyttelsesansvarlige.

Venstrepartiets leder, Bernd Riexinger, krævede, at storkoalitionen helt opgav opbevaring af data. ”EU-Domstolen har skrevet regeringerne en ret til vej for borgerlige rettigheder i registret, ” sagde han til den ”centrale tyske avis” (onlineudgave, onsdag). "Den føderale regering skal ikke fortynde dommen." Opbevaring af data skal indgås fuldt ud. "

Tak #EuGH Tid til at vende tilbage. Siden 9/11 kun mere overvågning. Spionering og snooping med #VDS findes i historiebøgerne

- SL-Schnarrenberger (@sls_fdp) 8. april 2014

Efter Luxembourg-dommen om opbevaring af data på tirsdag er åben, om masseindsamlingen af ​​kommunikationsdata i Tyskland og Europa har en fremtid. EU-direktiver krænker de grundlæggende rettigheder og er derfor ugyldige, fastslog domstolen. (Dpa / tc)