Anonim

Fysiker Stuart Parkin (58), en forsker i Tyskland, vil modtage Millennium Technology Prize 2014, som bærer en million euro i finansiering. Takket være den britiske undersøgelse er lagerkapaciteten på magnetiske harddiske blevet forøget tusind gange, ifølge den forklarende redegørelse. At gemme enorme mængder data har gjort det muligt at udvikle store datacentre, skytjenester og sociale netværk.

Millennium Technology Prize betragtes som en slags Nobelpris for teknologi og er endda udstyret med omkring 100.000 euro højere end dette. Parkin har været direktør for Max Planck Institute for Microstructure Physics i Halle (Sachsen-Anhalt) siden april.

spoods.de

"I dag kan vi modtage film over internettet, bruge sociale medier og undersøge internet, takket være skybaserede magnetiske harddiske, der gemmer alle disse oplysninger, " sagde akademiet i en pressemeddelelse. Parkin er en af ​​lederne inden for såkaldt spintronics, der ikke bruger den elektriske ladning til datalagring, men rotationsretningen (spin) for elektronerne. Et medlem af udvælgelsesudvalget sagde: "Professor Parkins resultater har bidraget væsentligt til big data-revolutionen og har ændret adgangen til information markant."

Stuart Parkin sagde, at han var yderst tilfreds med tildelingen: "Jeg er meget hædret og stolt af denne pris, som det videnskabelige samfund har brugt til at ære mit arbejde og dets indflydelse på verden som helhed." Parkin er også Humboldt-professor ved Martin Luther University Halle-Wittenberg og gæsteprofessor ved fire andre universiteter.

Millennium Technology Award uddeles den 7. maj i den finske hovedstad Helsinki. Hvert andet år hæder Finland forskere, der forbedrer folks velbefindende og livskvalitet. Tidligere vindere inkluderer Sir Tim Berners-Lee, grundlæggeren af ​​World Wide Web, og Shinya Yamanaka, en pioner inden for etisk stamcelleforskning. (Dpa / tc)