Anonim

Hvis den gamle Microsoft-veteran Steve Ballmer ville have godkendt? I et par minutter er en lysegrøn iPhone 5c fra Apple iøjnefaldende ved en Windows Group-begivenhed. "Jeg forventede aldrig at vise denne enhed på scenen på en Microsoft-konference, " joker softwareudvikler Grant Peterson. Han præsenterer tusinder af kolleger i hallen en iPhone-app, ved hjælp af hvilke producenter kan organisere udskiftning af defekte enheder. Appen har endelig adgang til Microsoft-serveren.

Velkommen til den nye Microsoft, Microsoft af Satya Nadella. Virksomhedens veteran har været i spidsen for gruppen siden februar, der engang voksede op med sit pc-operativsystem Windows og derefter truede med at gå glip af forbindelsen til alderen på smartphones og tablets.

spoods.de

Nadella mener, at hun har fundet en opskrift på tab af mening: det betyder ikke noget for ham, hvilken enhed folk bruger til at kontrollere deres e-mails, skrive deres breve eller surfe på Internettet. I stedet er han afhængig af, at de underliggende tjenester drives af Microsoft-teknologi. Virksomheden ejer enorme datacentre og stiller disse til rådighed for andre virksomheder og private. Hvis det er op til Nadella, ligger det i den såkaldte cloud computing, Microsoft's fremtid.

"Uden Microsofts tjenester ville mange ting ikke fungere på Internettet, " siger Holger Mueller fra Constellation Research. "Brugeren ser normalt ikke, at Microsoft står bag det." Sådan fungerer mange apps på iPhones og Android-telefoner, fordi Microsofts software og servere behandler dataene i baggrunden - som i tilfældet med Petersons udvekslingsapp. Microsoft Azure er navnet på skyplatformen.

"Satya Nadella fører Microsoft på en sti, som gruppen aldrig har før før, " siger IDC-analytiker Al Gillen. Gruppen tjener sandsynligvis ikke de store penge i fremtiden med Windows, men med sine tjenester omkring applikationer.

Dette er i tråd med nyheden om, at Microsoft ikke længere kræver royalty for brug af Windows på smartphones og små tabletcomputere. Ballmers efterfølger Nadella forsøger på denne måde at finde forbindelsen i mobilbranchen. Her er det gratis Android-system fra Google-leder.

Selv i dag er Windows ikke længere den største kilde til overskud fra Microsoft. Dette er erhvervskundeapplikationer med kontorpakken Office. Med denne filial tjente Microsoft 16, 2 milliarder dollars i det forløbne regnskabsår og steg. Hos Windows kom 9, 5 milliarder dollars ud og faldt. I en af ​​sine første optrædener præsenterede Nadella kontorpakken til Apples iPad. Microsoft tjener med abonnementsgebyrer.

  1. Microsoft Excel til iPad
  2. Microsoft Powerpoint til iPad
  3. Microsoft Word til iPad
  4. Microsoft Word til iPad
    Med samtidig behandling
  5. Microsoft Word til iPad
    Med Office 365 og One cloud-integration

Gyngen betyder dog ikke, at Microsoft skubber sine vinduer på sidespor. I aften bringer gruppen en større opdatering til det nuværende Windows 8.1, med Umsteiger bør det sædvanlige arbejde med musen og tastaturet lettes. For på samme tid udløb officielt understøttelsen til det ældgamle system Windows XP. "Enhver, der køber en pc, Windows vil næppe fortsætte, " siger analytiker Mueller. "Der købes imidlertid færre pc'er." (Dpa / tc)