Anonim

Som en del af det venlige overtagelsestilbud Sopra ønsker at tilbyde sine egne aktier for fire Steria-aktier, sagde virksomhederne (PDF-link). Fra 4. april blev tilbudet værdiansat til € 22 pr. Steria-aktie, en præmie på 40 procent på den lukkende kurs den 4. april og endda 49 procent i gennemsnittet for de tre foregående måneder. Under overholdelse af forskellige præcedenser kunne overtagelsestilbudet præsenteres i posten i 2014.

Fusionen ville skabe en tjenesteudbyder med en samlet årlig omsætning på 3, 1 milliarder euro og mere end 35.000 ansatte i 24 lande. De respektive forretningsområder og geografier er meget komplementære ifølge Sopra og Steria (i Tyskland Steria Mummert Consulting på grund af overtagelsen af ​​Mummert Consulting af Steria i 2004); Fusionen forventes at generere betydelige indtægtssynergier og årlige operationelle omkostningsbesparelser på € 62 millioner.

Pierre Pasquier, grundlægger og formand for Sopra, ville være formand for bestyrelsen efter fusionen og leder af Steria-chef Francois Enaud for at lede det nye selskab som administrerende direktør. Begge virksomheder ville sende fire direktører til bestyrelsen. Den nye gruppe forventes oprindeligt at bruge en fjerdedel af sin omsætning i virksomhederne med løsninger og forretningsprocessstjenester og derefter hurtigt vokse denne andel. På mellemlang sigt er målet at opnå en stærk organisk vækst til mere end € 4 mia. I salg og en stigning i driftsmargenen til 10 procent.

Styrkerne af Sopra er derfor dens stærke tilstedeværelse i Frankrig og bank-, HR- og ejendomssektorerne samt en effektiv applikationsstyringsmodel. Steria, også med franske rødder, bringer større rækkevidde i Europa (især Storbritannien) og Asien og ekspertise inden for forretningsprocessstjenester og IT-infrastrukturstyring. Begge virksomheder havde 8.000 ansatte i offshore- og nearshore servicecentre, mere end 6.000 i Indien alene.