Anonim

I nogen tid har indtrykket været gjort, at Sharepoint først og fremmest vil blive udviklet i skyen, og den næste udgivelse på stedet kan være den sidste ting, som kunderne stadig kan installere og operere i deres eget datacenter. Sidst men ikke mindst bidrog Microsoft væsentligt til denne opfattelse med sin egen kommunikation på Sharepoint-konferencen tidligere på året.

I mellemtiden er gruppen især personligt Jeff Teper, Corporate Vice President for Office Services and Servers, for at korrigere dette indtryk, som industrien og Sharepoint-ekspert Bjørn Furuknap rapporterede i sin blog. Han citerer Teper som følger med en erklæring i det ikke-offentlige SPYam-samfund:

spoods.de

”Jeg ved ikke, hvordan man gør det klarere, vi planlægger flere serverudgivelser, vi har fastlagt en tidsplan for den næste, vi har aldrig kommunikeret eller overvejet at det er den sidste, men vi overhaler ikke os selv og taler om planer for n + 2, som vi ikke har gjort endnu - det har vi aldrig gjort i produktets historie. "

  1. SharePoint Online (Office 365)
    "SharePoint Online" er en løsning fra den amerikanske udbyder Microsoft, der fokuserer på fælles redigering af indhold.

  2. SharePoint Online fokuserer på at redigere kontordokumenter, der går hånd i hånd med Office-pakken. Her oprettes tekster eller regneark og gemmes derefter i SharePoint-skyen - takket være Office Web Apps, selv uden en lokal Office-installation kun i browseren. Derudover kan filer uploades til et dokumentbibliotek via træk og slip i browseren eller med Microsofts SkyDrive.

  3. SharePoint Online understøtter vidensindsamlingen via wikier, der oprettes i applikationen som et teamwebsted og eventuelt suppleret med et uafhængigt sidebibliotek for bedre orientering

  4. For eksempel sikrer Short Routes i SharePoint Online muligheden for mikroblogging, hvor brugere poster poster i et nyhedsfeed eller deltager i samtale. Bidraget er synligt for alle personer i virksomhedsnetværket,

  5. Som en yderligere Microsoft-løsning skal Yammer kun overvejes kort, da den kan integreres direkte i SharePoint Online. Dette giver mening, fordi værktøjets hovedfokus med mikroblogging, chats, fora og kommentarfunktioner primært er rettet mod kommunikation.

Og Teper beder ifølge Furuknap om at rette enhver, der hævder det modsatte. Under alle omstændigheder havde Teper skrevet til SPC 14: "Jeg vil være meget klar - vi ved, at vi kan levere mere værdi til dig via skyen" - under alle omstændigheder kan det være interessant at se, hvor det i det lange løb for producenten Microsoft og hans Sharepoint-kunder går.