Anonim

Striden om suspension af videoportalen YouTube i Tyrkiet afholdes nu ved forfatningsdomstolen. Virksomheden kaldte retten i Ankara for frigivelse af dens anvendelse i Tyrkiet, rapporterede nyhedsbureau Anadolu mandag. De forfatningsmæssige dommere havde tidligere bragt en stopper for Twitter's korte meddelelse, der udelukker tjeneste, fordi det krænkede retten til ytringsfrihed.

Til blokaden af ​​Youtube var der et lovligt trækkraft i de sidste dage. Platformen er stadig blokeret. YouTube og Twitter har længe været en torn i siden af ​​den tyrkiske premierminister Recep Tayyip Erdogan, fordi modstandere af regeringen spreder beskyldninger om korruption. På Erdogans initiativ blev webstederne lukket før lokalvalget i slutningen af ​​marts.

spoods.de

Efter anmodning fra den tyrkiske advokat Gönenc Gürkaynak, bestilt af Youtube, skal forfatningsdommerne nu træffe beslutning. Youtube sagsøger også en administrativ domstol i Ankara for at have blokeret det tyrkiske telekommunikationsagentur.

I weekenden havde udenrigsministrene fra de 28 EU-stater kritiseret Tyrkiet for at have blandet sig Internettet. "Alle kolleger har gjort det klart, at Tyrkiet har et særligt ansvar, " sagde den tyske udenrigsminister Frank-Walter Steinmeier (SPD) lørdag i Athen og pegede på Tyrkiets ønske om EU-medlemskab. (Dpa / tc)