Anonim

Anklageren Verden havde givet BSI en fortegnelse på omkring 21 millioner e-mail-adresser og adgangskoder. Ifølge en teknisk analyse og oprydning fra BSI forblev det ifølge en erklæring, omkring 18 millioner identitetstyveri påvirkede e-mail-adresser, herunder ca. 3 millioner ifølge de tyske domæne e-mail-adresser. Ejeren informerer BSI i samarbejde med udbyderne Deutsche Telekom, Freenet, GMX, Kabel Deutschland, Vodafone og Web.de.

Derudover leverer BSI igen en webbaseret sikkerhedstest. Dette kan nås på https://www.sicherheitstest.bsi.de. Hvis adressen og dermed også den digitale identitet for brugeren påvirkes, modtager denne en tilsvarende information pr. E-mail til den specificerede adresse. Hvis den indtastede e-mail-adresse ikke påvirkes, modtager brugeren ingen meddelelse.

BSI har fundet de digitale identiteter som en del af en forundersøgelse. Ved hjælp af e-mail-adresser og tilknyttede adgangskoder bruger kriminelle et botnet for at forsøge at logge på e-mail-konti og misbruge dem til at sende spam. Botnet er stadig i drift, de stjålne identiteter udnyttes aktivt. Det kan antages, at de fundne adresser og adgangskoder både er adgangsdata til e-mail-konti og adgang til andre online-konti såsom online butikker, fora eller sociale netværk.

spoods.de