Anonim

40 års tysk og international ikt-historie. På alle områder i branchen - hvad enten det drejer sig om hardware, software, markedsundersøgelser eller i de senere år i stigende grad tjenester: COMPUTERWOCHE har fulgt markedet siden oktober 1974 (Den øverste meddelelse i den allerførste udgave: "Tuning sparer brugere 1 million mærker"). Vi introducerer produkter og personligheder, rapporterer om de nyeste trends og giver brugerne en stemme. Næsten lige så vigtige er de virksomheder, der har "gjort os tilfredse" med deres tilbud, karakterer og ideer i årtier - når de først var positive, endda negativt. I løbet af de sidste 40 år har vi skrevet om nogle af dem særligt ofte - hvad enten det først er udelukkende i tryksager eller siden midten af ​​halvfemserne på vores hjemmeside. Her kan du finde ud af alt om de 25 mest omtalte virksomheder i COMPUTERWOCHE. Kommer du naturligt, hvem der fører hitlisten?

 1. 24. plads: Vodafone
  Grundlagt i 1992 som Mannesmann-Mobilfunktochter, hovedkvarter i Düsseldorf. 2067 nævner i 40 år CW.
 2. # 23: Toshiba
  Den japanske teknologigruppe er en af ​​de ti største IT-afspillere i verden og er aktiv siden 1939 under navnet Toshiba. Forgængerselskabet blev grundlagt i 1875. Indtil videre 2281 poster.
 3. 20. plads: Fujitsu
  Den japanske teknologigruppe blev grundlagt i 1935 og i Tyskland senest ved fusionen med Siemens Nixdorf informationssystemer til "Fujitsu Siemens Computers" i 1999, offentligheden. "Ægteskabet" varede næsten ti år og blev skilt i begyndelsen af ​​2009. "Fujitsu" alene kommer i CW indtil videre på 2859 omtaler. I øvrigt forvaltede FSC 1440.
 4. 19. plads: Compaq
  Fra 1982 til HP's overtagelse i 2002 blev kendt som en producent af hjemmecomputere og bærbare computere. Siden 2008 er der igen Compaq-computere i Tyskland at købe. Kommer til 3215 nomineringer i CW.
 5. 16. plads: Dell
  Verden berømt for sin hjemmecomputer. Nu prøver du også på lagerløsninger, sikkerhedstjenester og mobil computing. 4121 nævner.
 6. # 13: Sony
  Det tredje største japanske elektronikfirma, der blev grundlagt i 1946, har specialiseret sig i forbrugerelektronik. De mest populære produkter inkluderer tv'er, hi-fi-systemer og Playstation-spilkonsoller. 4394 nævner.
 7. 11. plads: Oracle
  Larry Ellison kan lide at lægge et livligt slogan og polarisere. Dets Oracle Corporation, der har været på markedet siden 1977, står for databasesoftware og siden overtagelsen af ​​Sun Microsystems i 2009/2010 også for hardware. 6417 nævner.
 8. 8. plads: Siemens
  Næppe noget andet firma er lige så stærk inden for tysk teknik som Siemens. Grundlagt i 1847, aktiv i halvlederindustrien allerede i midten af ​​det 20. århundrede. Senere i stigende grad involveret i automatisering og datateknologi i 1990 med overtagelsen af ​​Wincor-Nixdorf i branchen. Siden årtusindets afslutning producerede ti år sammen med Fujitsu Computer siden 2006 med Nokia aktiv i mobilsektoren. Denne begivenhedsrige historie fører til 8.789 omtaler af Siemens alene. Derudover er der 1440 til "Fujitsu Siemens Computers" og 577 til "Nokia Siemens Networks".
 9. 6. plads: SAP
  Fra det kontemplative Walldorf ud i verden: Da fem tidligere ansatte i IBM grundlagde virksomheden "Systemanalyse und Programmentwicklung" i 1972, mistænkte Claus Wellenreuther, Hans-Werner Hector, Klaus Tschira, Dietmar Hopp og Hasso Plattner sandsynligvis ikke, at de kun ville anvende et par år senere som en quasi-monopolist af B2B-software. Elskede eller rynkede på: Uden SAP går næsten intet i forretnings-IT i dag. Og som et sjældent tysk it-showcase-selskab fulgte COMPUTERWOCHE udviklingen af ​​SAP gennem årtier endnu mere med ørneøjne: 10.833 nævner.
 10. 5. plads: Deutsche Telekom
  Hvad ville den tyske telefonsektor være uden Rosa Giant fra Bonn? Præcis, højst halvdelen så sjov. Uanset om det er for forbrugeren derhjemme eller til den store store kunde, der er afhængig af T-Systems: Siden "Second Post Reform" i 1995 har Deutsche Telekom været allestedsnærværende. Også i CW: 11.902 omtaler.
 11. 4. plads: Apple
  I årevis klemmer det it-selskab, som mærket "sexet og succesrig" klæber til. Har endda erstattet Coca-Cola som det mest værdifulde brand i verden. Du behøver ikke at skrive meget mere. Vi gør det alligevel. Mere specifikt 13.112 gange.
 12. 3. plads: HP
  Hvor går Hewlett-Packard på vej? Schlingerkurserne i bestyrelsesposterne i de senere år kan være så industrieksperter tilbage forbløffet. Det er imidlertid ubestridt, at HP er en af ​​verdens vigtigste it-virksomheder - og var den allerførste teknologiselskab i Silicon Valley nogensinde. Hvis du vil vide mere, skal du klikke på følgende link. Kommer til overordnede 18.715 poster, hvilket gør det til vores top tre.
 13. 2. plads: IBM
  Uanset om IBM eller "Big Blue": intet andet firma står for levet it-historie som IBM. Uanset om det er hardware, software, IT-tjenester eller konsulentselskab: Big Blue har været igennem alt siden 1911. 26.885 poster (hvoraf 2825 står for "Big Blue") satte dem på andenpladsen på vores hitliste.
 14. 1. plads: Microsoft
  Hvem ellers? 27.978 nævner virksomhedsnavnet alene (uden "Office", "Windows" og hvad ellers der er) taler et klart sprog. Eller, som Bill Gates ville sige, "Microsoft har haft en klar konkurrence i fortiden, og heldigvis er der museer, der dokumenterer det." Har du spørgsmål?
spoods.de