Anonim

Konkurrenterne Apple og Microsoft fremstiller i USA sammen med industriens tungvægt foran en blødgøring af patentsystemet. Virksomhederne grundlagde lobbygruppen "Partnership for American Innovation". Hun vil arbejde for en omhyggelig reform af patentsystemet, sagde initiativet torsdag. Den amerikanske kongres drøfter i øjeblikket en reform af love for at begrænse misbrug af patenter. Derudover gennemgår Højesteret begrænsningerne på softwarepatenter. Virksomheder frygter, at dette vil føre til et tab af ejendomsrettigheder.

Bilproducenten Ford, det farmaceutiske selskab Pfizer, IT-firmaet IBM, den elektriske kæmpe GE og kemikalselskabet DuPont er også involveret. De har modtaget fremtrædende støtte: En tidligere direktør for det amerikanske patentkontor, David Kappos, rådgiver initiativet. Kappos ledede agenturet fra 2009 til begyndelsen af ​​2013.

spoods.de

Patenter er blevet en stridsknogel, især i computerbranchen. På verdensplan er konkurrenter sagsøgt i adskillige retssager. For tiden argumenterer Apple og Samsung i Californien for skader i milliarder. IPhone-udbyderen og Microsoft har gentagne gange klaget over producenter af enheder med Google-systemet Android.

Samtidig bliver store virksomheder målrettet mod såkaldte "patentrold". Sådanne virksomheder køber patenter uden nogensinde at opfinde opfindelserne selv. De kræver derefter royaltybetalinger fra andre virksomheder.

Dette betyder dog ikke, at patentsystemet er helt brudt, sagde konsulent Kappos. Det handler om at gøre målrettede forbedringer af det "bedste patentsystem på planeten" for at beskytte innovation. Virksomhederne kræver også, at US Patent Office er bedre rustet. (Dpa / tc)