Anonim

De såkaldte Universal Windows Apps var sandsynligvis højdepunktet i en oversvømmelse af meddelelser på den første dag af Windows Developer Conference Build 2014 i San Francisco. Du kan skrive sådanne Windows-universelle projekter på en række programmeringssprog med Visual Studio 2013 Update 2-udgivelseskandidat. Ifølge Microsoft kan udviklere bruge omkring 90 procent identisk kode, et pakkesystem og en fælles brugergrænseflade til at skrive apps til smartphones, tablets og pc'er under Windows.

Den webbaserede "Windows App Studio" til ikke-udviklere er også tilpasset, så den kan generere Universal Windows Apps. Selvfølgelig er Universal-apps ikke kun af interesse for udviklere, men også for brugere - de behøver kun at købe en app én gang og derefter bruge den på alle deres Windows-enheder (krydssælger fungerer endda til køb i appen). Microsoft ønsker at gøre Windows Store bedre og mere effektiv for både dens udviklere og forbrugere.

For at udvide sin markedsandel på mobile enheder (Windows Phone er i øjeblikket slået tredje bag Android og Apples iOS) gør Microsoft Windows til enheder med skærmdiagonaler under 9 tommer - så smartphones, såkaldte phablets og mindre tablets - i fremtiden gratis. Vice President Joe Belfiore demonstrerede ved bygningen den næste Windows Phone version 8.1, hvis Windows Runtime (WinRT) danner det tekniske grundlag for Universal Windows Apps.

Windows Phone 8.1

Den vigtigste ændring for Windows Phone-brugere er en "personlig digital assistent", som nu faktisk kaldes som en AI-karakter fra spillserien "Halo" - "Cortana". Cortana styres af sproget, "lærer" mere og mere om sin chef eller sin chef og ledsager hende hjælpsom gennem dagen. Cortana trækker på Microsofts Bing-søgningsteknologi efter sine tjenester i baggrunden - det kan være skadeligt for hende i Tyskland, fordi i dette land har Microsoft langt mindre interessante partnerskaber og indhold i Bing end for eksempel i USA. Cortana, ligesom dets Apple-modpart Siri på det tidspunkt, begynder oprindeligt som en beta og vil først blive lanceret i USA. Det Forenede Kongerige og Kina følger i andet halvår med andre lande først i 2015.

Ellers med Windows Phone 8.1 overdrager Microsoft mere end forfaldne funktioner, som andre platforme for længe siden har, som f.eks. Et handlingscenter, en uges visning i kalender-appen, tastetryk uden stop, en mere læselig visning i mobilbrowseren eller support til Enterprise-funktioner såsom VPN, S / MIME og MDM / tilmelding. Der er også forbedrede og avancerede indstillinger for data, hukommelse og batteriforbrug via "Senses" -indstillingerne, tættere integration med Skype og alle mulige nye tilpasningsmuligheder til lås og startskærmen. Registrerede udviklere kan indlæse deres Windows-telefoner med Windows Phone 8.1 senere i denne måned. For slutbrugere og på nye enheder - Enhedschef Stephen Elop havde blandt andet den nye avancerede smartphone "Lumia 930" i Keynote-bagagen - det opdaterede mobilsystem vises i løbet af de næste måneder.

Windows 8.1-opdatering

Selv med det "store" Windows vil der snart, mere præcist den 8. april, falde sammen med afslutningen af ​​support (EoS) til Windows XP, nogle ændringer og innovationer. Generelt roer Microsoft med den nye "Windows 8.1-opdatering" - et skridt tilbage fra hans relativt dristige udstrækning i retning af berøringsfunktion og letter betjeningen af ​​det "moderne" interface, selv for brugere med mus og tastatur. På denne måde er proceslinjen nu tilgængelig overalt, moderne apps kan fastgøres til den og slutte med musen over et kryds øverst til højre.

For Windows 8.1-brugere i virksomheden er Microsoft imod ændringer til Internet Explorer 11. Det får en ny Enterprise Mode med forbedret kompatibilitet med den gamle IE8 i håb om, at internt udviklet med proprietære teknologier, der tidligere er propageret af Microsoft proprietære teknologier, fungerer bedre. Med hensyn til hardware er Windows 8.1 Update indhold med mindre ressourcer og tillader således billigere enheder med for eksempel 1 gigabyte arbejde og 16 GB masselagring.

Med en yderligere opdatering, hvor der dog ikke blev kaldt nogen aftale, ønsker Microsoft at bringe tilbage selv endda af mange Windows-brugere, da Windows 8 smertefuldt mangler startmenu. I dette kan endda levende fliser fra den moderne grænseflade integreres. Og Universal Windows Apps fra butikken kan derefter køre i et vindue på skrivebordet.

Apropos Universal Apps: Microsoft arbejder allerede på at modernisere sin Office-pakke i overensstemmelse hermed (og til sidst touch-optimeret) med en kodebase til pc'er, tablets og Windows-telefoner. En tidlig pre-release-version af Powerpoint blev allerede vist i build-keynote i går, men uden en vag udgivelsesdato.

Naturligvis vil #Office også blive opdateret til #Touch og sånt, men det tager stadig .. #modernui #bldwin pic.twitter.com/D3SxxUUtNP

- COMPUTER WEEK (@COMPUTERWOCHE) 2. april 2014