Anonim

På Google Cloud Platform Live Event viste senior vice president Urs Hölzle bemærkelsesværdige tal om brugen af ​​Google Cloud Platform. I henhold til dette kører ca. 4, 75 millioner aktive applikationer på platformen med 6, 3 milliarder dataforespørgsler pr. Dag og 28 milliarder front-end undersøgelser. Google Cloud Platform inkluderer Google Compute Engine (GCE), Google App Engine (GAE) og andre individuelle tjenester. Især GAE har været tilgængelig på markedet i mere end seks år nu. Tallene er bemærkelsesværdige på denne baggrund, men bør ikke overvurderes.

 1. Databeskyttelse i Tyskland
  Prismeskandalen påvirker fortsat IT-branchen. Vi spurgte udbydere som HP, IBM, Telecom og Google, hvad de synes om at beskytte deres tyske kundedata. Her er svarene:
 2. Hewlett-Packard (HP): sjældent anmodet om
  "Hverken HP global eller HP Tyskland giver her adgangsrettigheder til kundedata i forbindelse med" Project Prism ".
  I hvert land tildeles statssikkerhedsmyndighederne adgangsret, hvis den nationale sikkerhed trues. (…) Anmodninger om transmission af data i denne sammenhæng vedrører for det meste teleselskaber. IT-infrastrukturudbydere som HP påvirkes sjældent her. "
 3. Fujitsu: Tyske datacentre er underlagt tysk lovgivning.
  "Adgang til kundedata af retsforfølgning eller nationale og internationale efterretningsbureauer gives kun på grundlag af en tysk domstol. De tyske datacentre er underlagt den tyske databeskyttelseslovgivning, som klart regulerer dette.
  Da moderselskabet til Fujitsu Technology Solutions er et japansk selskab, finder den amerikanske patriotlov ikke anvendelse på vores virksomheds kunder. "
 4. Salesforce: Vi tillader ikke regeringer direkte adgang.
  "Intet er mere vigtigt for Salesforce.com end privatlivets fred og sikkerhed for vores kunders data. Vi er ikke involveret i PRISM-programmet, og vi tillader ikke regeringer direkte adgang til Salesforce-serverne. "
 5. Google: Vi gennemgår alle henvendelser samvittighedsfuldt.
  "Google bekymrer sig dybt om sikkerheden i vores kunders data, vi afslører åbent kundeoplysninger til myndighederne i overensstemmelse med gældende lovgivning, og vi gennemgår alle anmodninger."

IaaS-priserne falder fortsat mod nul

Med en radikal prisnedsættelse ønsker Google at gøre mere attraktiv for Amazon Web Services. Priserne på Big Data Analytics BigQuery reduceres derfor med hele 85 procent. Prisen for cloud-lagringstjeneste falder med op til 65 procent. Omkostninger til virtuel maskine til computere reduceres med op til 32 procent for alle regioner, typer og størrelser.

En dag senere annoncerede Amazon AWS sin 42. prisnedsættelse på AWS-topmødet 2014 i San Francisco. Priserne for Amazon S3 nedsættes derfor i gennemsnit med yderligere 51 procent. For den første terabyte med data er 1 GB plads ved AWS nu 0, 085 $, og Googles $ 0, 026. Priserne for et AWS M3-eksempel er blevet nedsat med 38 procent og koster nu $ 0, 07 per time i stedet for $ 0, 111 siden 1. april 2014.

spoods.de

Microsoft har også reageret og reduceret sine priser for Azure.

Crisp Research råder andre IaaS-udbydere til ikke at deltage i denne priskrig og i stedet investere i tjenester, der tilbyder kunderne reel værdi. Mot stordriftsfordelene ved Amazon AWS, Google eller Microsoft vil det være vanskeligt på lang sigt at konkurrere rentabelt.

Google indhenter teknisk

Ud over prisnedsættelsen har Google også annonceret tekniske fornyelser. Disse inkluderer såkaldte Managed Virtual Machines (VM) til App Engine, som ifølge Google kan startes og administreres automatisk med et par kodelinjer. Denne type VM er beregnet til at kombinere Computermotorens stabilitet med de programmerbare kontrolfunktioner i App Engine.

Desuden understøtter Computermotoren yderligere billeder af operativsystemet. Herunder Red Hat Enterprise Linux og Suse Linux Enterprise Server. En begrænset forhåndsvisning indeholder også Windows Server 2008 R2.

BigQuery-tjenesten er blevet forbedret til at forespørge 100.000 poster pr. Sekund til analyse af store datastrømme. Disse og andre forbedringer er dybest set designet til at udvikle tjenester og applikationer til andre Google-tilbud såsom Android, Chrome osv. Og oprette forbindelse til Googles andre tjenester og platforme.

Google værner og opretholder billedet af dataproduktionen

På trods af prisnedsættelser og tekniske innovationer er det værd at tage et kig på brugsbetingelserne for Google Cloud Platform. Her kan du finde under 1.2 i licensaftalerne:

Ved at indsende, indsende, generere eller vise enhver applikation og / eller kundedata på eller gennem Tjenesterne leverer Kunden en verdensomspændende, ikke-underlicensierbar, ikke-overførbar, ikke-eksklusiv, terminisk, begrænset licens til at bruge enhver applikation og / eller kundedata med det eneste formål at give Google mulighed for at levere, vedligeholde, beskytte og forbedre tjenesterne i overensstemmelse med aftalen. " Kilde: https://developers.google.com/cloud/terms/

Sammenfattet i én sætning betyder denne passage ikke andet end, at Google giver sig selv retten til at bruge alle applikationer og kundedata til bestemte egne formål. Da disse formål ikke er nærmere specificeret eller begrænset, råder Crisp Research virksomheder og professionelle udviklere til at afstå fra enhver brug af Tjenesten for at undgå juridiske problemer med deres egne kunder.