Anonim

Den nye aftale, der finder anvendelse med tilbagevirkende kraft fra 2002 og fremover, handler om musik i film, tv-serier, tv-shows, dokumentarer og andet indhold, der sælges eller lejes gennem online videobutikker. For eksempel går 16, 5 cent til Gema for musik i en spillefilm og 5, 5 cent til leje; For tv-serier er licensafgiften 4, 9 cent eller 2, 35 cent pr. Afsnit.

"Aftalen skaber planlægningssikkerhed for udbydere og bidrager således til succes med det voksende marked for Video-on-Demand på Internettet, " sagde Bitkom CEO Bernhard Rohleder. Gema-chef Harald Heker tilføjer: "Den samlede kontrakt for video-on-demand-tilbud viser, at også i onlineområdet kan der aftales passende vederlag til de repræsenterede af Gema-rettighedsindehaverne" - en svejse på YouTube med det indsamlingssamfund i årevis kan ikke være enig.

I øvrigt modtager Bitkom-medlemmer en fuld kontraktrabatten på Gems VOD-takst. Den nye kontrakt refererer imidlertid kun til køb eller leje af individuelle videoer. For abonnementstilbud, hvor du kan begrænse videotjenester til et månedligt engangsbeløb eller - som for eksempel i Watchever eller Lovefilm - ubegrænset brug, fortsætter forhandlingerne mellem Bitkom og Gema. Også ikke inkluderet er rent reklamefinansierede tilbud.

spoods.de