Anonim

Efter at den næststørste tyske softwareproducent allerede i 2013 var splittet fra SAP-konsulentvirksomheden i Nordamerika og Østeuropa, vil dette nu også blive solgt i Tyskland, Østrig og Schweiz. Køber er Scheer-gruppen, meddelte Software AG tirsdag i Darmstadt. Der blev ikke givet nogen information om prisen. For nylig havde Software AG annonceret, at konsultationen i SAP-miljøet skulle være koncentreret om forretning i tysktalende lande. For den øgede orientering mod en softwareproducent accepterer virksomheden en mindre stigning i driftsresultatet i år.

Da det nyligt solgte segment sidst var rentabelt og forventet yderligere vækst, måtte Software AG sænke prognosen for driftsresultatet inden for koncernen. I tilfælde af indtjening før renter og skatter (EBIT) justeret for specielle effekter såsom afskrivninger og fratrædelsesgodtgørelser forventer nu bestyrelsen en stigning på mellem to og syv procent. Indtil videre havde det TecDax-børsnoterede selskab annonceret en stigning på fire til ti procent. I 2013 faldt driftsresultatet med næsten 13 procent til 260, 7 millioner euro.

Sidst til salg havde 500 ansatte. I 2013 genererede denne indtægt 64 millioner euro og tegnede sig for cirka en fjerdedel af den krympende rådgivning og knap 7 procent af den samlede omsætning. Siden overtagelsen af ​​konkurrenten IDS Scheer 2009 har konsulentvirksomheden i SAP-miljøet været en del af koncernen. Med det nu annoncerede salg, der er planlagt afsluttet i andet kvartal, trækker Software AG sig helt ud af dette område. (Dpa / tc)

spoods.de