Anonim

Startups er en meget vigtig ny partnergruppe for de store it-spillere i den nye digitale verden. De repræsenterer spydspidsen for innovation og også morgendagens partnere. (Læs også: Står Tyskland over for en ny opstartperiode?) Imidlertid er nutidens startups kun en del af at starte en virksomhed. Crisp Research rådgiver it-leverandører som Microsoft, SAP, Salesforce & Co ikke kun at promovere startups, men at udvide deres syn på andre nystartede virksomheder. Spektret spænder fra universitetsudviklere til universitetets spin-offs til management buy-outs (MBO'er) fra etablerede virksomheder.

Især universitetets spin-offs (stærk teknologi, patenter) og MBO'er (stærk ledelse, eksisterende markedsadgang) bør være mere opmærksomme på programmerne. Her er normalt meget specifikke salgs- og udnyttelsesmuligheder. Men der skal også lægges mere vægt på at støtte individuelle udviklere og studerende på universiteter og colleges. For selv her på et lille budget kan der opnås en stor indflydelse, når det kommer til at introducere den nye generation af udviklere til deres egne (sky) platforme.

spoods.de
In der neuen Berliner Niederlassung von Microsoft findet sich nicht nur das öffentliche Café „The Digital Eatery“, sondern auch Platz für zehn Startups, die der Softwarehersteller fördert. Mentoren machen die Jungunternehmen vier Monate lang fit in Sachen Technologie, Design, Business Development und Marketing.
Microsofts nye Berlin-filial huser ikke kun den offentlige café "The Digital Eatery", men også plads til ti startups, som softwareproducenten promoverer. Mentorer gør startups fit i fire måneder inden for teknologi, design, forretningsudvikling og marketing.
Foto: Microsoft

Selvom den tyske IT-startindustri gør fremskridt sammenlignet med USA eller Israel, er mulighederne og indflydelsen ved IT-innovationer "Made in Germany" stadig håndterbare. Således er det kun få startups fra Tyskland, der formår at udvikle teknologier, der kan implementeres og markedsføres over hele verden (for eksempel Parstream). Inden for generiske teknologier og horisontale løsninger er USA, Israel & Co langt foran os. Så i diskussionen om Cloud, Platform-as-a-Service eller Hadoop dominerer næsten udelukkende amerikansk-centrerede startups diskussionen.

Situationen er forskellig med vertikaliserede eller specialiserede løsninger (såsom energistyring). Især inden for brantrelaterede it-løsninger er tyske it-virksomheder og startups igen i verdensklasse. Der er således en enorm mulighed for ny vækst i det tætte samarbejde mellem eksportstærke industrivirksomheder og deres it-innovationspartnere. Det vigtigste spørgsmål i denne sammenhæng er, hvordan man kan oversætte de indledende succeser på projektbasis til bæredygtige strukturer og programmer, så de kan multipliceres som branchens bedste praksis og globalt omsættelige. Crisp Research ser forskellige tilgange, såsom udvikling og udvidelse af IT-centrerede virksomhedsventuringaktiviteter eller promovering af virksomheders spin-offs og buyouts for at omdanne de indledende innovationssucceser til nye forretningsområder. Gode ​​eksempler er Robert Bosch Venture Capital eller Tengelmann Ventures.

 1. De tyve bedste opstartsteder
  Silicon Valley tilbyder de bedste betingelser for virksomhedens grundlæggere. Frem for alt er finansieringsmulighederne lige så rige som i enhver anden region. Men der er mange byer rundt om i verden, der giver startups en meget god mulighed for at starte deres virksomhed og bringe løsninger til markedet.
 2. 5. plads: New York City
  - NYC er vært for verdens næststørste økosystem til opstart.
  - Regionen tiltrækker et særligt stort antal kvindelige iværksættere, ca. en femtedel af alle iværksættere er kvinder.
  - De unge virksomheder søger meget tidligt at tjene penge på deres innovationer.
  - Sammenlign med Silicon Valley, der er færre potter med frøkapital.
  - Virksomhedsledere i New York er mere sandsynligt end deres kolleger i Californien at vige sig væk fra at fokusere fuldt ud på deres forretning, før det kan levere markedsklare løsninger.
  Eksempler på opstart: Foursquare, Tumblr, Etsy, Meetup, Bit.ly, Fab, Kayak

Opstart har brug for nye salgskanaler og langsigtede finansieringskilder

Opstartskonkurrencer og opstartprogrammer er en uundværlig del af fremme af startkulturen. De skaber motivation og hjælp til de første trin. De er et nødvendigt, men ikke tilstrækkeligt instrument.

Hvad det kræver i Tyskland for seriøst at fremme it-innovationer - bortset fra søndagstaler og mediernes skulptapning - er storstilet infrastruktur og investeringsprogrammer med fair deltagelsesmuligheder for startups og mellemstore it-virksomheder. Det er derfor uacceptabelt og ødelæggende for økonomien, hvis selskaber og etablerede virksomheder i tilfælde af promoverings- og investeringsprogrammer drager fordel af subsidier markant. Så hvad skal der gøres?

På dette tidspunkt foreslår Crisp Research foranstaltninger, der er politisk orienterede og adskiller sig ved, at de åbner nye salgsmuligheder og langsigtede finansieringsmuligheder for nystartede virksomheder i Tyskland. Dette ville også føre til, at opstart eller it-placering for nystartede virksomheder og finansfolk fra udlandet igen bliver mere attraktiv og i bedste fald opnå en kapitalimport til nystartede virksomheder i Tyskland.

Foranstaltningerne er rettet mod tre strategiske mål:

 1. Adgang til nye salgskanaler til it-startups.

 2. Opbygning af langsigtede finansieringskilder for at fremskynde digital transformation.

 3. Oprettelse af intelligente incitamentmekanismer og synergier.

Bredbåndsudvidelse: Flere kontrakter tildelt startups

Ifølge undersøgelser fra det føderale økonomiministerium kræver udvidelsen af ​​en landsdækkende fiberoptisk forsyning i 2018 et investeringsvolumen på ca. 80 milliarder euro. Opgraderingen af ​​netværk med trådløs bredbåndsteknologi til mobil brug samler flere milliarder dollars i investeringer. Ifølge estimater fra Crisp Research kunne investeringerne på 100 til 120 milliarder euro strækkes i 2020 og tildeles efter en procedure, der tildeler 20 procent af investeringerne til nystartede virksomheder eller unge teknologiselskaber i Tyskland. Det svarer til et salgsvolumen på 20 til 24 milliarder euro fordelt på en periode på seks år. Et sådant incitament ville gøre risikovillig kapital og F & U-investering rentabel selv i kapitalintensive, højtydende it-segmenter som netværk, sikkerhed, datacentre osv. Og skabe realistiske muligheder for seriøse indtægter - forudsat at teknologierne og produkterne opfylder tidligere etablerede kvalitets- og ydeevnestandarder sikkerhedsstandarder.

Fra dagens perspektiv kan dette virke lidt dristigt, når alt kommer til alt dominerer med Cisco (USA), Huwaei (Kina), Ericsson (Sverige) og Alcatel-Lucent (Frankrig) fire udenlandske telekommunikationsudstyrsleverandører på det globale marked. Med realistiske salgsudsigter, der kunne planlægges, ville investeringerne i Tyskland imidlertid være værd at igen. Og innovationer i netværks- og datacentermiljøet er også drevet af venturekapitalinvesteringer i intervallet fra ti til 50 millioner euro ifølge virksomhedshistorier som Ciena, Mellanox og Riverbed. For at give startindustrien en forberedende fase kunne andelen af ​​bredbåndsudvidelsesbudgettet tildelt unge teknologiselskaber successivt øges. Som en bivirkning kunne et sådant program igen øge indflydelsen på arkitekturen og sikkerheden i netværksinfrastrukturen - bestemt et strategisk løfte i tider med hurtigt stigende cyberangreb og spionage fra udlandet.

Byg med GEZ-gebyrfonden "Digital Germany"

Bæredygtige muligheder for IT-startups og nye tjenester opstår kun, hvis den digitale transformation i den private sektor og i den offentlige sektor (nøgleord eGo Government, uddannelse) kan finansieres på lang sigt. Dette kræver nye instrumenter, hvis finansieringsløbetid overstiger den fireårige føderale valgcyklus. Crisp Research foreslår en "Digital Germany" -fond, der leverer fra forskellige kilder og har et årligt budget på fem til ti milliarder.

For at tage ændringen i medieopførsel seriøst med i betragtning, bør en redesign af licensgebyrerne finde sted inden 2020. Af de ca. ti milliarder GEZ-gebyrer pr. År skulle ca. halvdelen gå til "Digital Germany" -fonden, kun for at blive tildelt til et specifikt formål - og ikke at strømme i lommerne på, siger, "væddemål" -makeren i dag mindelig med de rigelige strømningshastigheder.

En anden kilde til finansiering er midlerne til alle de internetvirksomheder, der på grund af de nuværende skatteregler i Tyskland ikke betaler nogen skat eller kun har betinget modtaget skatter. Crisp Research forventer, at diskussionerne i G20-panelet og OECD vil skabe en standardisering af beskatning og nye vurderingsgrundlag. Hvis dette er tilfældet, vurderer Crisp Research, at den nye skatteindtægt ligger mellem to og fire milliarder euro om året. Kun Google Germany GmbH står sandsynligvis for mere end en halv milliard skatteindtægt om året.

Midlerne til "Digital Germany" -fonden kan derefter bruges til at drage fordel af nye finansieringsprogrammer inden for uddannelse, opstart og brobygningsfinansiering til bredbåndsudvikling.

 1. Bitium
  Tjeneste: Cloud Application Management, Single Sign-on, Analytics
  Grundlagt: 2012
  Kapital: $ 2, 4 millioner fra Resolute VC, Double M Partners, Social Leverage og Karlin Ventures
  Sæde: Santa Monica, Californien, USA
  CEO: Scott Kriz, tidligere produktchef for Fastpoint Games (leverandør af sports- og underholdningsspil, der blev solgt til Weplay i 2012)
  Store kunder: Prialto, OpenTable, Act-On, Media Temple
  Konkurrence: Okta, OneLogin, Ping Identity, Symplified
 2. Bitsight Technologies
  Service: Sikkerhedsvurdering, der kan bruges til at vurdere risici, når du arbejder med partnere, leverandører eller outsourcers
  Grundlagt: 2011
  Kapital: $ 24 mio. (Som en del af en serie-fund-indsamling i Silicon Valley i juni 2013)
  Sæde: Cambridge, Massachusetts, USA
  CEO: Shaun McConnon, tidligere CEO for Q1 Labs
  Konkurrence: CloudeAssurance leverer en lignende service, men er specialiseret i cloud-tjenesteudbydere
 3. CipherCloud
  Service: Alt-i-en sky-sikkerhedsplatform
  Grundlagt: 2010
  Kapital: 30 millioner dollars fra Andreessen Horowitz
  Sæde: San Jose, Californien, USA
  CEO: Pravin Kothari, tidligere medstifter af ArcSight (købt for 1, 5 milliarder fra HP)
  Store kunder: Mitsubishi UFJ Global Custody, Novati Technologies, Carribean Credit Bureau
  Konkurrence: Gazzang, Perspecsys, Porticor, Vormetric, Voltage Security
 4. HyTrust
  Tjeneste: Virtualiseringssikkerhedsværktøjer, der håndhæver kernepolitikker på tværs af virtuel eller sky-infrastruktur
  Grundlagt: 2009
  Kapital: $ 34, 5 millioner fra venturekapitalinvesteringsfirmaer som Trident Capital, Granite Ventures og Epic Ventures og strategiske erhvervsinvestorer som Cisco, VMware, Intel Capital og Fortinet. In-Q-Tel, investeringsarmen for amerikansk efterretning, har også deponeret.
  Sæde: Mountain View, Californien, USA
  Administrerende direktør: John De Santis, tidligere formand og administrerende direktør for softwaresikkerhedsinfrastrukturudbyderen TriCipher (købt af VMware i 2010). Medstifter og præsident er Eric Chiu, tidligere salgsdirektør hos Cemaphore Systems.
  Større klienter: AIG, US Army, Northrop Grumman, Pepsi, McKesson, Home Shopping Network, Federal Reserve Bank of Chicago, UC Berkeley, State of New Mexico, Denver Museum of Nature & Science
  Konkurrence: Altor Networks (nu en del af Juniper), Catbird
 5. ForgeRock
  Service: Identitetsstyring
  Grundlagt: 2010
  Kapital: 22 millioner dollars fra Foundation Capital og Accel Partners
  Sæde: San Francisco, Californien, USA
  CEO: Mike Ellis, tidligere manager for SAP, i2 Technologies, Oracle og Apple
  Store kunder: Deloitte, Thomson Reuters, Aberdeen Asset Management, Reuters
  Konkurrence: Oracle, CA Technologies, OneLogin, Okta, SecureAuth
 6. MyPermissions
  Service: Styring, kontrol og overvågning af apps og websteder, der har adgang til brugerens personlige oplysninger
  Grundlagt: 2012
  Kapital: $ 1 million fra 500 startups, lool ventures og 2B angels (deltagelse af Plus Ventures og Robby Hilkowitz)
  Sæde: Tel Aviv, Israel
  CEO: Olivier Amar, tidligere marketingdirektør for GetTaxi og Toyga Financial
  Store kunder: Vod.io, EQuala.fm, Stylemarks, Any.DO
  Konkurrence: Secure.me, Privacy Choice
 7. Netskope
  Service: Cloud Application Analytics og politikværktøjer
  Grundlagt: 2012
  Kapital: 21, 4 millioner dollars fra Lightspeed Ventures og The Social + Capital Partnership
  Sæde: Los Altos, Californien, USA
  Adm. Direktør: Sanjay Beri, tidligere general manager for Juniper Networks 'Secure Access and Mobile Business-afdeling og kontorsjef i Indien. Tidligere medstifter af Ingrian Networks, der blev erhvervet af SafeNet.
 8. Prevoty
  Service: kontekstbevidst beskyttelse af webapplikationer
  Grundlagt: 2013
  Kapital: $ 2, 4 millioner via frøfinansiering
  Sæde: Los Angeles, Californien, USA
  Administrerende direktør: Julien Bellanger, tidligere stifter af Personagraph, der beskytter mobilbrugernes privatliv. Før det arbejder jeg for Intertrust.
  Konkurrence: Citrix, F5, Radware, A10 Networks
 9. Skyhigh Networks
  Service: Cloud livscyklus og sikkerhedssuite
  Grundlagt: 2011
  Kapital: $ 26, 5 millioner - inklusive en investering på 20 millioner dollars fra Sequoia Capital og Greylock Partners (som en del af en serie B-runde-fond i maj 2013)
  Sæde: Cupertino, Californien, USA
  CEO: Rajiv Gupta, tidligere grundlægger og CEO af Securenet. Efter at være blevet overtaget af Cisco i 2007 (for $ 100 millioner) tjente Gupta som chef for forretningsadministrationen for politikstyring.
  Store kunder: Cisco, Diebold, Equinix, Torrance Memorial Medical Center
  Konkurrence: Netskope
 10. Snoop Wall
  Service: Anti-spyware / Anti-Malware
  Grundlagt: 2013
  Kapital: ikke offentliggjort
  Sæde: Nashua, New Hampshire, USA
  CEO: Gary Miliefsky, tidligere CTO for NetClarity

Fremme lokale datacentre

Datacentre er fabrikker i den digitale økonomi. De bestemmer investeringer og merværdi. De skaber job lokalt og underkaster deres operatører lokal lovgivning. De beskytter således også de brugere, der sikrer deres data i de respektive datacentre for deres cloud-tjenesteudbydere. En lokal datacenterplacering er kritisk for både forretnings- og hjemmebrugere.

På denne baggrund bør der gøres forsøg på at fremme placeringen af ​​datacentre i Tyskland. Gode ​​og pålidelige rammebetingelser og intens konkurrence om drift af datacentre betyder, at nystartede virksomheder og softwarevirksomheder i Tyskland igen drager fordel af lave produktions- eller driftsomkostninger for deres skytjenester og også øger attraktiviteten for lokationen for udenlandske udbydere. For at fremskynde brugen af ​​tyske datacenters placeringer (uafhængigt af operatøren) er forskellige initiativer tænkelige, hvoraf nogle skal undersøges for at være kompatible med EU's konkurrencelovgivning.