Anonim

Den slagne smartphone-pioner Blackberry er stadig dybt inde i tabet. Det fjerde kvartal af det skattemæssige fjerde kvartal sluttede marts med $ 423 millioner i rødt, sagde det canadiske selskab fredag. For det fulde regnskabsår akkumuleres et tab på 5, 87 milliarder dollars.

Indtægtsunderskuddene viser, hvor dramatisk Blackberry-forretningen er skrumpet inden for et år. I sidste kvartal faldt indtægterne 63 procent år-over-år til 976 millioner dollars. Fra kvartal til kvartal var der et fald på 18 procent, med en lignende værdi Blackberry forventer for det aktuelle kvartal.

Krisen i Blackberry var blevet forværret, efter at for et år siden, det store håb, touchscreen-smarttelefonen Z10, floppede. Den nye administrerende direktør John Chen ønsker at genopbygge Blackberry med fokus på erhvervskunder og nye telefoner med det klassiske tastatur. En anden vigtig komponent er Enterprise Mobility Management-løsningen, Blackberry Enterprise Services 10 (BES), der gør det muligt for virksomheder at administrere ikke kun Blackberry-enheder, men også Android- og iOS-enheder. I det sidste kvartal genererede canadierne kun 37 procent af hardwareindtægterne, 56 procent service, 7 procent software og andre indtægtskilder.

spoods.de
 1. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  BlackBerry Travel-appen viser rejseplaner med et øjeblik.
 2. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  Blackberry Travel giver også oplysninger om den aktuelle placering og kan justere tiden i overensstemmelse hermed.
 3. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  Backup-løsningen Blackberry Protect kan aktiveres i indstillingerne.
 4. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  Blackberry Protect tilbyder også en webservice, der f.eks. Kan bruges til at lokalisere smartphones.
 5. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  BlackBerry Messenger i BB OS 10
 6. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  En chat-session i BBM.
 7. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  Afsnittet "Opdatering" informerer om ændringer af kontakterne.
 8. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  Specielt nyttigt for hold er gruppefunktionen.
 9. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  Blackberry OS 10 leveres med sit eget kodeord, der er sikkert for adgangskoder.
 10. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  Blackberry Hub integrerer ikke kun e-mails og SMS, men kan også vise oplysninger fra andre apps.
 11. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  Documents to Go betragtes som et af de bedste mobile office-programmer - BB OS 10-brugere får premium-versionen gratis.
 12. Blackberry-apps til BlackBerry OS 10
  For eksempel kan dette også oprette nye dokumenter (som et regneark).

BlackBerry solgte i alt 3, 4 millioner smartphones i det forgangne ​​kvartal. To tredjedele af det kørte dog stadig med det gamle operativsystem Blackberry 7 i stedet for den aktuelle software. Chen annoncerede under et konferencesamtale, at enheder med Blackberry 7 fortsat vil blive fremstillet.

Chen håber at opnå et overskud i begyndelsen af ​​2015. Til dette accepterede han også salgstab, understregede han i februar. "For mig er sorte vigtigere end salgsvækst, og hver enhed, vi sælger, skal tjene penge."

Et produktionssamarbejde med kontraktproducenten Foxconn for at gøre det billigere for nye enheder og frigøre Blackberry fra salgsrisici. Det første produkt af samarbejdet er Blackberry Z3, en billig telefon i Indonesien. Målene for omkostningsreduktion blev nået et kvartal tidligere end planlagt, sagde Chen. For et par dage siden gjorde Blackberry salget af det meste af sin canadiske ejendom klart.

Blackberrys likviditet var 2, 7 milliarder dollars ved udgangen af ​​kvartalet den 1. marts sammenlignet med 3, 2 milliarder dollars tre måneder tidligere.

Blackberry gav ikke oplysninger om de aktuelle brugernumre. Chen havde talt om omkring 60 millioner i februar. På det bedste havde Blackberry omkring 80 millioner kunder. Meddelelsestjenesten BBM, som også er tilgængelig for andre smartphone-platforme, har nu 85 millioner brugere pr. Måned. (Dpa / mb)