Anonim

Salget af bærbare computere og stationære computere var allerede faldet med ti procent sidste år, det hittil største fald. For det indeværende år forventer Gartner et fald på 6, 5 procent til 276, 7 millioner solgte pc'er og for 2015 med et fald i salget på 5, 2 procent til 263 millioner pc'er.

Image
Foto: Gartner

I modsætning hertil er andre enhedstyper ifølge Gartner indstillet til at vokse. Markedsforskerne i tabletsektoren forventer en vækst på 38, 6 procent til 270, 7 millioner i 2014, og næste år forventes en stigning på næsten 30 procent til 349 millioner hipstere. Væksten var kun delvist på bekostning af de klassiske pc'er, fortalte Rajit Atwal til Computerwoche. Snarere vil flere og flere brugere gerne have mindre tabletter til bilen eller på farten.

spoods.de

Gartner forventer en vækst på knap fem procent til 1, 9 milliarder enheder i den største enhedskategori mobiltelefoner i år, med plus hovedsageligt på grund af efterspørgsel i low-end smartphone-segmentet og i high-end funktionstelefoner. Fra et regionalt synspunkt kommer væksten nu ifølge analytikere mere fra nye markeder, mens der i udviklede lande allerede er nået en vis mætning, og brugernes opdateringscykler er ved at falde på grund af mangel på innovation på hardwaresiden.

For operativsystemerne ser Gartner Android i de næste to år langt bagefter. Men de forskellige Windows-versioner forventes også at vokse på trods af det krympende pc-marked. Driver er Windows Phone, Gartner ser flere muligheder på tabletmarkedet snarere end på hybridmarkedet. "Windows 8 er ikke dårlig, når du vænner dig til det som en bruger, " sagde Gartner-analytiker Atwal. For at få succes på forbrugermarkedet har Microsoft imidlertid brug for en ny måde at markedsføre sit operativsystem på. Fokus skal være mere på de ting, du kan lide at gøre med din enhed og ikke hvad du skal gøre, siger Atwal. Med andre ord mere internet og multimedia og mindre Word og Excel.

Image
Foto: Gartner

For tiden inkluderer kategorien "Enheder" fra Gartner traditionelle pc'er, tablets, smartphones og andre "ultramobiler". Atwal mener, det er muligt, at wearables snart kunne inkluderes. ”Vi tænker over det om et år, ” forklarede han. Spektret vil fortsætte, teoretisk faldt i ikke alt for fjern fremtid, smarte tv'er og andre adgangsenheder til Connected Cars and Homes i vurderingen.