Anonim
Deutschland steht in Sachen Digitalisierung besser da, als sein Ruf ist.
Tyskland er bedre til digitalisering end sit omdømme.
Foto: Zapp2Photo - shutterstock.com

For lidt over tre år siden lancerede Cisco-chef Chuck Robbins Deutschland Digital-programmet som en del af Cisco Country Digitalisering Acceleration-initiativet. Ud over den sædvanlige økonomiske forpligtelse ønskede netudstyrsudbyderen at investere 500 millioner dollars i innovation, uddannelse og sikkerhed.

Skuespilleren siden februar 2019 tog Tysklands chef Uwe Peter aktion nu. Han konkluderer, at digitaliseringen i Tyskland er mere avanceret, end mange tror. På samme tid skal Peters nu bane vejen for yderligere investeringer i digitalisering.

Tyskland på 6. plads

Samlet set er Cisco overbevist om, at Tyskland og de tyske virksomheder med hensyn til digital transformation allerede er langt længere end borgerne tror. Selvom 61 procent af amerikanerne mener, at Tyskland er en digital laggard, ifølge Cisco-forskning, rangerer landet sjette i Digital Readiness Index for 118 undersøgte lande. Denne relativt gode placering kan imidlertid ikke skjule det faktum, at der er en række udfordringer at overvinde.

For eksempel hænger Tyskland ifølge Cisco bagud med hensyn til uddannelse og infrastruktur i landdistrikter. Ligesom i det samlede antal point er Tyskland også nummer 6 på infrastrukturområdet. Landet indtager kun 18. pladsen i brugen af ​​digitale teknologier.En anden mangel er investeringsviljen i Tyskland, som kun rangerer 29. i international sammenligning. Der er også et behov for at indhente miljøet for nystartede virksomheder. Her kommer Tyskland kun i 28. position. Opdeling af resultaterne til de enkelte føderale stater krystalliserer klart fire hotspots for digitalisering: Baden-Württemberg, Bayern, Berlin og Hamborg.

spoods.de

Fem teser om digitalisering

Uwe Peter, Geschäftsführer Cisco Deutschland, hat fünf Thesen zur digitalen Transformation in Deutschland aufgestellt.16:9
Uwe Peter, administrerende direktør i Cisco Deutschland, har forberedt fem teser om digital transformation i Tyskland.16: 9
Foto: Cisco

Grundlæggende er Cisco CEO Peter overbevist om: "Digitalisering skaber velstand - for alle, ikke kun for enkeltpersoner, men denne transformation kan kun lykkes med fælles indsats." Med henblik på Tyskland Digital 2025 opsætter Peter følgende fem teser:

  1. Digitalisering er velstand

  2. Sammen skaber vi et smart Tyskland

  3. Vi gør databeskyttelse og datasikkerhed til vores lokationsfordel

  4. Lad maskiner styre maskinerne

  5. Kun dem, der forstår digitalisering, kan bruge dem

Infrastruktur har brug for investeringer

I detaljer appellerer Peter til, at "ikke kun smarte byer skal eksistere, vi har også brug for smarte regioner". Dermed spiller digitale tjenester i landdistrikterne - inklusive sundhed og uddannelse - en afgørende rolle. For eksempel har Cisco været involveret i samarbejde med Deutsche Bahn og udviklet et medibus, der bringer medicinske tjenester til regionerne på en mobil basis. Derudover planlægger virksomheden at investere 5 milliarder dollars i 5G i de næste tre år. Samtidig er Wi-Fi 6 beregnet til at give mere stabil og hurtigere internetadgang i området. Peter mener for eksempel, at kun 20 procent af trafikken i 2022 tegner sig for 5G, men 50 procent håndteres via WLAN. De resterende 30 procent vil blive transmitteret via kablede / fiberbaserede teknologier, ifølge prognosen.

udstilling

Hvad der venter os i 2030

Was uns 2030 erwartet - Foto: Dell

Innovative teknologier fører til forstyrrende ændringer. Denne undersøgelse afslører, hvad ledere af verdens førende virksomheder forventer af den digitale fremtid.

Download undersøgelsen

Den tyske chef ser yderligere behov for handling med hensyn til automatisering, "hvis vi vil forhindre, at lysene slukker". Ifølge Peter handler det ikke længere om spørgsmålet om, hvordan omkostningerne kan reduceres med Industri 4.0, Smartfabrikker osv., Men om hvordan man skal tackle den forværrede mangel på kvalificerede arbejdstagere. "I løbet af de næste ti år vil omkring 70 procent af de beskæftigede gå på pension, " understreger Peter. Det er her kunstig intelligens og smart software kommer i spil for Peter.

Bred uddannelsesoffensiv i stedet for topuniversiteter

Alt dette kræver imidlertid et solidt fundament i form af uddannelse. "Vi har ikke kun brug for topuniversiteter, men et bredt uddannelsesdrev, så folk ved, hvad digitalisering handler om, og hvad det er godt for, " kræver lederen, "og alle skal være i stand til at tænke digitalt." En udfordring, som leverandøren af ​​netværksudstyr har haft med sit Network Academy. I samarbejde med mere end 600 uddannelsesinstitutioner har virksomheden allerede uddannet 250.000 eksperter i de sidste ti år. I øjeblikket deltager 50.000 mennesker i programmet. Programmet henvender sig ikke kun til teknikere og it-specialister, men har også til formål at formidle digitale færdigheder til medarbejderne generelt. Derudover samarbejder Cisco også med flere flygtningeorganisationer for at uddanne flygtninge.

Ifølge Peter hjælper alle disse initiativer imidlertid kun i begrænset omfang, hvis digitalisering ikke endelig forstås som en holdsport, hvor alle deltager. For eksempel er lederen bekymret over manglen på risikovillig kapital til dette område. Og hvad angår Digital Health - men ikke bare det - opfordrer han til innovationsklynger for at fremskynde udviklingen. Generelt mener Peter, at i Tyskland blev de nødvendige skridt taget i den rigtige retning, men nu er det vigtigt at realisere projekterne.