Anonim

Onlinelagringsserviceboksen bliver offentlig. Virksomheden fra Silicon Valley ønsker at samle op til 250 millioner dollars (181 millioner euro), som det fremgår af børsprospektet, der blev indsendt mandag. Som udveksling valgte Box den traditionelle New York Stock Exchange med sit handelsgulv på Wall Street. En nøjagtig dato for lanceringen af ​​aktiemarkedet er endnu ikke kendt.

Amerikanske medier spekulerer i nogen tid om en børsnotering. For en måned siden havde virksomheden og Graham Younger ansat en top manager i den tyske softwaregruppe SAP, der skulle kontrollere det verdensomspændende salg.

Box mere end fordoblet sin omsætning til $ 124 millioner i regnskabsåret, der sluttede januar. På samme tid tabte virksomheden imidlertid $ 169 millioner. I de senere år tilføjer minus til børsens prospekt til godt over $ 360 millioner.

spoods.de

Grundlagt i 2005, virksomheden opererer i et felt med stærk konkurrence: Ud over den direkte rival tilbyder Dropbox mange tungvægte i branchen, f.eks. Google eller Microsoft, i stor skala i internetskyen. Box anerkendte i prospektet, at nogle konkurrenter har bedre kendte navne og tykkere budgetter.

Forretningsmodellen med Box er at overtale kunderne til at betale ekstra tilbud såsom udvidet lagerplads. I øjeblikket betaler ca. syv procent af de 25 millioner registrerede kunder. Ud af 225.000 virksomheder, der bruger boksetjenester, betaler 34.000 brugere.

Den 29-årige chef og grundlægger af Box, Aaron Levie, ejer 4, 1 procent af virksomheden. Hans medstifter Dylan Smith kommer til 1, 8 procent. Dette er mindre end grundlæggere ofte sikrer deres forretning. Den største aktionær er risikokapitalisten Draper Fisher Jurvetson med en andel på 25, 5 procent. Generelt dominerer finansielle investorer som US Venture Partners eller General Atlantic blandt aktionærerne. Box havde sidst 972 ansatte.

Den større rival Dropbox havde i januar ifølge medierapporter mindst 250 millioner dollars til friske penge fra investorer, der var bekymrede over en virksomhedsvurdering på ti milliarder dollars. Sidste gang har Dropbox omkring 200 millioner brugere og fire millioner erhvervskunder. (Dpa / mb)