Anonim

Windows-giganten ransakkede 2012-e-mails fra en blogger på hans servere uden en retskendelse. Betingelserne tillader dette. Microsoft har søgt e-mails fra en fransk blogger på den interne tjeneste Hotmail på jagt efter en informationslækage. Som et resultat blev en medarbejder i gruppen afsløret, dele af operativsystemet Windows 8 skulle have videregivet til bloggeren. Softwaregiganten havde ingen retsafgørelser for denne handling. I fremtiden bør tilsynet med sådanne interventioner strammes.

Beslutningen om at evaluere e-mails fra bloggeren, der blev truffet i september 2012 af Microsoft advokater, fremgår af retsdokumenter (PDF). Microsoft sagde torsdag, at beslutningen om at få adgang til bloggerens e-mails, de havde overholdt de samme standarder som en retsafgørelse. Microsoft er også afhængig af dens brugsregler, som gav adgang til e-mail-konti. "Domstole giver ikke tilladelse til at søge i sig selv, da dette tydeligvis ikke er nødvendigt, " argumenterede gruppen.

spoods.de

Microsoft blev oprindeligt skræmt af en ekstern kilde, og bloggeren har bedt om en vurdering af den modtagne programkode, ifølge domstolens dokumenter. I de e-mails, der blev fundet hos bloggeren, optrådte den Microsoft-medarbejder, der videregav softwareelementerne, under hans rigtige navn. Derudover var der fundet chatlogfiler der belastede medarbejderne.

Det var oprindeligt ikke klart, om ejeren af ​​den søgte e-mail-konto ikke kunne være en virksomhedsinsider, sagde Microsoft. Virksomheden har samarbejdet med myndighederne i flere måneder i efterforskningen af ​​sagen i flere måneder.

Microsoft er et af de førende onlinevirksomheder, der kræver mere gennemsigtighed i internetovervågning fra amerikanske efterretningsbureauer efter NSA-skandalen. Endnu mere pikant er det, at Windows-giganten kraftigt havde kritiseret erkerival Google for at scanne brugernes e-mails for personlig reklame. (Dpa / tc)