Anonim

Yahoo for eksempel hvilede næppe. I begyndelsen af ​​året, efter måneders søgning, introducerede virksomheden Scott Thompson til en ny administrerende direktør. Men efter kun fire måneder faldt han over en biopik - hans bachelorgrad i datalogi var fiktiv - og måtte forlade sit arbejde uden kompensation. I juli overtog Marissa Mayer derefter tøjlerne på Yahoo. Som et resultat var der igen positive overskrifter, især meddelelsen om, at Mayer i efteråret bragte en dreng til verden.

I begyndelsen af ​​2012 tog den mangeårige førende duo Mike Lazaridis og Jim Balsillie roret til den tidligere smartphone Primus Research in Motion (RIM). Indflydelsesrige aktionærer havde tidligere krævet konsekvenser på ledelsesplanen, fordi forretningen altid var værre. Overraskende tog den tyske manager Thorsten Heins formuer af den canadiske producent i hånden.

Ex-IBM Tyskland-chef Martin Jetter, der var skiftet efter sin erstatning af Martina Koederitz i det amerikanske hovedkvarter, overtog ledelsen for den japanske IBM-filial. Jetter er den første ikke-japanske leder siden 56 år.

spoods.de

Også i det fjerne øst gik det Ralph Haupter, administrerende direktør for Microsoft i Tyskland. Lederen overtog ledelsen i Greater China Region som CEO. Hans efterfølger var Christian Illek, tidligere administrerende direktør for marketing hos Deutsche Telekom.

 1. De vigtigste ændringer i it
  Uanset om Yahoo, Microsoft eller RIM: Også i år blev den personlige karrusel omdannet til IT-grupper. Her er de vigtigste ændringer ved at klikke på en knap.
 2. Thorsten Heins
  Overraskende tog den tyske manager Thorsten Heins i begyndelsen af ​​2012, formuerne til den tidligere smartphone Prime Research in Motion (RIM) i hånden.
 3. John Chambers …
  Cisco Chief Executive Officer (CEO) i 17 år har overvejet offentligt at fratræde. Ikke straks, men om to til fire år.
 4. Peter Bauer …
  opgav sin stilling som Infineon CEO af sundhedsmæssige grunde. Hans efterfølger er Reinhard Ploss.
 5. Christian Illek …
  følger Ralph Haupter som chef for Microsoft Tyskland. Siden begyndelsen af ​​2007 har Illek været chef for T-Home-divisionen og siden maj 2009 administrerende direktør for marketing hos Telekom Deutschland GmbH.
 6. Martin Jetter ..
  ..stod en gang i spidsen for IBM Tyskland og flyttede derefter til USAs hovedkvarter, nu leder han IBM i Japan, som den første ikke-japanske i 56 år.
 7. Paul Otellini …
  … Chief Executive Officer (CEO) for Intel, træder tilbage på egen anmodning i maj næste år. En efterfølger er ikke fast endnu.
 8. Steven Sinofsky …
  … forlod softwarevirksomheden kun et par uger efter lanceringen af ​​det nye operativsystem Windows 8 efter 23 år. Han blev betragtet som hovedarkitekt for den nye version af Microsofts vigtigste produkt.
 9. Jonathan Ive ..
  Apple-hoveddesigneren blev hædret for sine fordele med ridderskab. Britten kalder sig muligvis Sir Jonathan.

Infineon CEO Peter Bauer opgav sin stilling den 30. september af sundhedsmæssige årsager. Påstanden om at føre Infineon som bestyrelsesformand til enhver tid med ubegrænset engagement og føre ind i fremtiden, kunne han ikke forene på lang sigt med sin sygdom, sagde Bauer, der lider af knoglesygdommen af ​​osteoporose. Trinet til den mangeårige Infineon-manager er modtaget i branchen med medfølelse og respekt.

John Chambers, Cisco Chief Executive Officer (CEO) i 17 år, har offentligt overvejet fratræden. Ikke straks, men engang i to til fire år.

I midten af ​​året rystede rygterne om en Google-chef Larry Page's sygdom internetbranchen. På grund af heshed måtte han aflyse forestillingerne på den ordinære generalforsamling og aktionærmødet. Spekulationer om en alvorlig sygdom hos Google-grunderen afviste gruppen. Page måtte kun hvile lidt og fortsætte sine opgaver i virksomhedens hovedkvarter. Page kom tilbage i offentligheden i efteråret.

Kun et par uger efter lanceringen af ​​det nye operativsystem Windows 8 forlod den ansvarlige manager Steven Sinofsky softwaregruppen efter 23 år. Han blev betragtet som hovedarkitekt for den nye version af Microsofts vigtigste produkt. Der var imidlertid angiveligt problemer i hans forhold til andre ledere, inklusive administrerende direktør Steve Ballmer. Senest var Sinofsky gentagne gange blevet fungeret som sin "kronprins".

Desuden forlod Microsoft-manager Achim Berg softwaregruppen efter seks år og i begyndelsen af ​​april 2013 formand for Bertelsmann-datterselskabet Arvato. Berg var sidst i Microsofts hovedkvarter med ansvar for forbindelserne med telekommunikationsfirmaer, som han skulle vinde for Windows Phone-platformen.

Intels administrerende direktør ( Paul CEO) Paul Otellini træder tilbage på egen anmodning i maj i år. Det var på tide at starte noget nyt og bane vejen for den næste generation af ledelse, forklarede Otellini. En efterfølger er ikke fast endnu.

Apple-chefdesigner Jonathan Ive er blevet hædret for sine fordele med ridderskab. Britten kalder sig muligvis Sir Jonathan. Titlen Knight Commander, Order of the British Empire (KBE), blev tildelt 45-åringen på Buckingham Palace af prinsesse Anne, datter af den britiske dronning Elizabeth II. Han har udført enestående arbejde med design og iværksætteri, siger det.

John McAfee, grundlægger af McAfee, er involveret i en drabssag. 67-åringen har boet i Belize i årevis. Efter at en nabo blev fundet død i en blodpulje, forsvandt den betragtede excentriske millionær. Efter en uges lang flugt, som han kommenterede på en blog, blev han endelig arresteret i Guatamela i december, hvor han ansøgte om asyl.

Wikileaks-grundlægger Julian Assange fortsatte med at kæmpe mod hans udlevering fra Storbritannien til Sverige. Australierne flygtede til London-ambassaden i Ecuador og ansøgte om asyl der. Den svenske retfærdighed anklager ham for seksuelt at chikanere to kvinder og endda voldtage dem i en sag.