Anonim

Den nye pre-release version blev annonceret ganske enkelt i firmabloggen; Mere information findes i udgivelsesnotaterne. Kernen i RHEL 6.4 er blevet ændret til at understøtte op til 512 bånddrev (mere end fire gange så mange som i 6.4). Derudover er kernemodulet "Open vSwitch" blevet integreret, hvilket er påkrævet blandt andet til softwaredefinerede netværk (SDN'er) baseret på OpenFlow. Derudover kan kernen nu indsamle oplysninger om de "uscore" områder i Intels "Xeon 5500" og "5600" processorer - hvilket betyder L3-cache, hukommelseskontrollere og forbindelserne mellem de enkelte kerner.

Med hensyn til virtualisering vil RHEL 6.4 KVM-hypervisoren understøtte AMDs nye "Opteron 4300" CPU'er som gæst med deres nye instruktioner (inklusive F16c, Trailing Bit Manipulation, BMI, FMA). Den underliggende gæsteagent QEMU er blevet opgraderet til upstream 1.1; Virtuelle virtualiserede Windows-gæster vil kunne sætte Virtual Memory og Virtual Disk i dvaletilstand, der har arbejdet med Linux før. De paravirtualiserede enhedsdrivere til RHEL til Microsoft hypervisor Hyper-V er nu indlejret. RHEL kører hurtigere med de paravirtualiserede drivere, Hyper-V-driverne blev også for nylig hentet af Linux-kerneudviklere. Installationsprogrammet "Anaconda" inkluderer nu også de paravirtualiserede drivere til RHEL på ESXi (hvis nogen skulle tage VMware-hypervisoren i stedet for KVM).

Andre nylige tilføjelser til betaen i RHEL 6.4 er ifølge en rapport fra The Register adskillige opdaterede eller nye drivere til lagringskontrollere og strømforsyninger, en teknisk forhåndsvisning af Parallel NFS (pNFS) med understøttelse af Microsoft Direct I / O og muligheden for at at skifte fra hovedlagring via NFS til fjerndiske - dette er primært rettet mod hostingudbydere og andre hyperscale datacenteroperatører med diskløse serverknudepunkter.

spoods.de

I henhold til køreplanen vil den endelige version 6.4 af RHEL blive frigivet i begyndelsen af ​​2013, version 6.5 er planlagt til sensommeren eller begyndelsen af ​​efteråret. I første halvdel af 2013 vises imidlertid den offentlige beta af RHEL 7, en hærdet version af Fedora 18 (som gik i beta i sidste uge og skulle være klar i begyndelsen af ​​januar).

RHEL 7 forventes at blive Red Hat's første kommercielle klasse Linux, der kører på ARM-arkitekturen. Det vil også officielt understøtte Linux Container Virtual Private Server, der i øjeblikket er i Tech Preview-fasen. RHEL 7 understøtter også fremtidige high-end E7 Xeons med "Ivy Bridge-EX" og "Haswell" Xeons såvel som SAS-grænseflader til hukommelsen på 12 Gbs.

Red Hat ønsker at understøtte ext4-, XFS- eller btrfs-filsystemer til både boot og data. Ext4 og btrfs skal skalere over 16 terabyte kapacitet og XFS endda op til 500 TB (testede grænser, ikke-teoretiske maksimale værdier).