Anonim

Ifølge en medierapport truer Google med at indgive en retssag fra den amerikanske regering om patentsøgning med Apple og Microsoft. De kompetente embedsmænd i den amerikanske handelsmyndighed FTC havde anbefalet efter en grundig undersøgelse af retssager, rapporterede det finansielle nyhedsbureau Bloomberg fredag. I sin undersøgelse undersøger FTC, om Google har forsøgt at hindre rivaliserende adgang til standardpatenter.

I sidste ende skal de fem FTC-kommissærer, hvoraf flertallet er tilbøjelige til at indgive en sag, beslutte under henvisning til informerede personer. En beslutning kan imidlertid kun forventes efter det amerikanske præsidentvalg den 6. november.

Patentundersøgelsen er i gang med Federal Trade Commission (FTC) parallelt med en konkurrencedygtig gennemgang, der dækker Googles dominerende rolle i internetsøgning og online-annoncering. Google var også gået direkte ind i patentskrigen for mobilbranchen ved køb af mobiltelefonproducenten Motorola.

spoods.de

Motorola er involveret i gensidige patentsøgsmål med Apple og Microsoft i flere lande. Problemet for Google kan være patenterne, som derved ledes af Motorola i marken. Mange af dem er en del af standarden med standarder som UMTS. Særlige regler gælder for sådanne ejendomsrettigheder: De skal være licenseret på rimelige vilkår og uden forskelsbehandling fra konkurrenter.

Motorola har omkring 17.000 patenter som en mobil pioner og har været involveret i udviklingen af ​​forskellige standarder. Google havde erklæret købet for $ 12, 5 milliarder, patentarsenal skal beskyttes hans mobile operativsystem Android, som er i seværdighederne i retssagerne fra Apple og Microsoft.

Google tager forpligtelsen til at give licenser til standardpatenter på retfærdige og ikke-diskriminerende vilkår ("FRAND") alvorligt og er klar til at møde ethvert spørgsmål, sagde en talsmand Bloomberg. Wall Street Journal rapporterede for mindre end to uger siden, at Google overvejer at afvikle FTC's patentundersøgelse med en aftale. I de seneste uger har Motorola trukket en patentansøgning mod Apple tilbage på det amerikanske handelsministerium (ITC) og tilbagetaget i flere andre sager.

Motorola kræver 2, 25 procent af prisen for sine standardpatenter ifølge tidligere retssager, som konkurrenterne finder for meget. Apple ville være villig til at betale højst en dollar pr. Enhed, som det fremgår af et nyt amerikansk retsdokument. (Dpa / tc)