Anonim

Læs om, hvem IT-branchen talte om i 2011:

Begynder 2011

Martina Koederitz bliver chef for IBM Tyskland

Martina Koederitz löst Martin Jetter an der Spitze von IBM Deutschland ab.
Martina Koederitz erstatter Martin Jetter i spidsen for IBM Tyskland.
Foto: Joachim Wendler

Tendensen mod kvindelig ledelse når nu økonomien efter politik. IBMs nye chef er chef. Martina Koederitz er dog alt andet end kvotekvinde. Insidere forkæler 47-åringen på grund af deres faglige og menneskelige kvalifikationer, der længe har en førende position. Den 4. maj overtager hun ledelsen i Tyskland. Forgænger Martin Jetter skifter som strategechef i virksomhedens hovedkvarter.

 1. Op og nedrykket 2011
  Hvilke it-personligheder branchen talte om i 2011.
 2. Martina Koederitz bliver chef for IBM Tyskland
  IBMs nye chef er chef. Den 4. maj overtager Martina Koederitz ledelsen.
 3. Dieter Kempf bliver Bitkom præsident
  Medlemmerne af brancheorganisationen valgte Datev-chef Dieter Kempf (til venstre) enstemmigt for at efterkomme den mangeårige foreningschef August-Wilhelm Scheer, som ikke startede igen.
 4. Comeback: Meg Whitman ved roret til HP
  Den tidligere chef for Ebay bliver efter bortvisning af Léo Apotheker CEO med HP. Det korrigerer øjeblikkeligt beslutningen om at forlade pc- og notebook-forretningen.
 5. Martin Jetter, IBM Tyskland
  IBM-Tyskland-chefen overleverer til Martina Koederitz og skifter som strategechef i virksomhedens hovedkvarter.
 6. Peter Leukert skifter fra Commerzbank til Nyse Eurnext
  Årets nuværende CIO, Peter Leukert, tror ikke på det i Commerzbank. Han bliver Global CIO for børsoperatøren Nyse Euronext.
 7. Anja Feldmann modtager Leibniz-prisen for forskning mod internetbelastning
  Gottfried Wilhelm Leibniz-prisen 2011 går til Anja Feldmann fra TU Berlin i marts. Professoren leder afdelingen "Intelligente netværk og styring af distribuerede systemer".
 8. Jennifer D'hom er den første tyske BPM-mester
  Jennifer D'hom er den første, der vinder den tyske Business Process Management Award.
 9. Hasso Plattner er den vigtigste person i it-branchen
  Hasso Plattner er valgt til den vigtigste figur i IT-branchen i COMPUTERWOCHE-rangeringen.
 10. Klaus Straub er "årtiets CIO"
  "Han var den første i sin branche, der introducerede et integreret system til finansiering, regnskab, kontrol og indkøbsprocesser, " forklarer Klaus Straub som CIO for tiåret. Prisen blev tildelt ham af CW-søsterpublikationen CIO.
 11. Thomas Nowey er tysk master i it-sikkerhed
  Det første tyske mesterskab i kategorien IT-sikkerhed gik til Thomas Nowey fra Krones AG.
 12. Pris for freelance IT-eksperter
  Christian Moser (billede), Hartmut Goebel og Thomas Heinecke er vinderne af konkurrencen "Årets IT-freelancer 2011".
 13. Carol Bartz, Yahoo-chef, må gå
  Handlingen siden 2009 blev Yahoo-chef beskyldt for ikke at have formået at bringe internetfirmaet tilbage på banen. Derfor måtte Carol Bartz forlade virksomheden.
 14. Jennifer Allerton, Roche
  Britten fratræder som CIO i Roche Pharma i Basel i september 2011 og går på pension. Allerton har været hos Roche Pharma siden 2002.
 15. Angelika Dammann, SAP
  SAP-bestyrelsesmedlem Angelika Dammann udløser et medieang, når hun annoncerer sin fratræden. 51-åringen var siden juni 2010 HR og Labor Director hos Walldorf-softwarevirksomheden.
 16. Oktober: Steve Jobs, Apple
  Efter at virksomhedens grundlægger skulle tage en pause i begyndelsen af ​​året, spekulation højere, vil job ikke være i stand til at drive virksomheden af ​​sundhedsmæssige årsager. Efter at han vendte tilbage til toppen af ​​Apple i sommeren, måtte han erklære sin tilbagetog i august. Den 5. oktober døde Steve Jobs på grund af sin kræft.

Dorothée Appel er ny CIO for Microsoft Tyskland

Den nye Chief Information Officer for Microsoft i Tyskland og Schweiz er kvindelig. Dorothée Appel har administreret den interne it-organisation i begge lande siden juni 2011. Hun efterfølger Rolf Zimmer, der overtager CPE (Customer & Partner Experience) -afdelingen hos softwarevirksomheden.

Dieter Kempf bliver Bitkom præsident

Dieter Kempf (links) tritt beim Bitkom in die Fußstapfen von Prof. August-Wilhelm Scheer.
Dieter Kempf (til venstre) slutter sig til Bitkom i fodspor af prof. August-Wilhelm Scheer.
Foto: Bitkom

Medlemmerne af brancheorganisationen valgte Datev-chef Dieter Kempf (til venstre) enstemmigt for at efterkomme den mangeårige foreningschef August-Wilhelm Scheer, som ikke startede igen. Den 58-årige Kempf har været ved roret hos den Nuremberg IT-tjenesteudbyder Datev siden 1996 og var den sidste kasserer i Bitkom.

Virginia Rometty, IBM

Efter næsten ti år ved roret for IT-gruppen IBM fratrækker Sam Palmisano sin stol. 60-åringen stopper ved slutningen af ​​året. Efterfølger er sammen med Virginia Rometty et hjemmearbejdet selskab. 54-åringen var startet i 1981 som systemtekniker med "Big Blue" og arbejdede sig op til den globale salgschef. "Ginni" Rometty vil være den første kvinde ved roret for IBM og selskabet det største børsnoterede amerikanske firma, der leder en kvinde.

Comeback: Meg Whitman ved roret til HP

Meg Whitman ersetzt Léo Apotheker an der Spitze von HP.
Meg Whitman erstatter Léo Apotheker med HP.

Meg Whitman, tidligere chef for Ebay og bestyrelsesmedlem i HP, bliver administrerende direktør for verdens største IT-gruppe efter at være blevet slået ud af Léo Apotheker CEO. Hun korrigerede med post nogle kontroversielle beslutninger truffet af sin tidligere forgænger. Whitman ønsker at bevare HP's pc- og notebook-forretning.