Anonim

Data Warehouse-specialist Teradata har anlagt sag mod SAP i en amerikansk byret. Listen over påstande er lang: SAP har i årtier underslået handelshemmeligheder og krænket love om ophavsret og antitrust. Fokus ligger på SAPs kerneprodukt HANA, en database i hukommelsen, der er blevet grundlaget for næsten alle SAP-softwareprodukter i de sidste par år. Walldorfer kunne kun have udviklet HANA ved at underslå Teradatas intellektuelle ejendom, siger Teradata-embedsmændene.

Teradata klagt vor einem US-Bezirksgericht gegen SAP.
Teradata sagsøger SAP i en amerikansk byret.
Foto: Casimiro PT - shutterstock.com

Datavarehusets pioner beskylder SAP for at være antagonistisk over for Teradata. I mere end et årti har SAP draget fordel af sin dominerende position inden for enterprise resource planning (ERP) for at få adgang til enterprise data analytics and warehousing (EDAW) markedet. Målet var at vinde markedsandele hurtigt der. Tidligere havde SAP næsten ingen relevans i dette segment.

SAP har også lokket Teradata til en slags joint venture for at få adgang til Teradatas værdifulde intellektuelle ejendom, amerikanerne beskylder den største tyske softwareleverandør. Ideen var at kombinere SAPs ERP-løsning og Business Warehouse Reporting Tool (SAP BW) med Teradatas "Massive Parallel Processing" (MPP) -arkitektur til EADW.

spoods.de

Teradata kalder SAP HANA "underordnet"

Som en del af samarbejdet stjal SAP Teradatas forretningshemmeligheder og brugte informationen til hurtigt at udvikle et konkurrencedygtigt, men "underordnet" produkt, som Teradata understreger, til at udvikle og markedsføre produktet: SAP HANA. På det tidspunkt, hvor det nye produkt blev frigivet, afsluttede SAP øjeblikket joint venture-selskabet med Teradata.

Alt om SAP kan findes i vores online special

Siden da opfordrer SAP sine kunder til kun at bruge HANA og forsøge at fortrænge Teradata, klager datalagerets specialist. Kunder, der ønsker at forny eller udvide deres eksisterende ERP-applikationer, ville næsten blive tvunget til at migrere til HANA. Derudover er SAP begyndt at gøre det markant vanskeligere for Teradata-systemer at få adgang til data, som kunderne har i SAP-systemer.

Konklusionen af ​​Teradata-ledelsen: Gennem deres opførsel forsøgte SAP bevidst at holde sin store ERP-kundebase væk fra Teradata-produkter. På grund af de ekstremt høje omkostninger, der blev afholdt ved ændring af et ERP-system, blev SAPs kunder indesluttet i ERP-applikationerne fra det Baden-baserede softwarevirksomhed. Nu forsøger SAP at isolere sine kunder på EDAW-markedet med SAP HANA.

"SAP har stjålet forretningshemmeligheder"

"SAP ville aldrig have været i stand til at udvikle og markedsføre HANA så hurtigt, hvis de ikke havde stjålet handelshemmeligheder fra Teradata, " siger Teradata i en officiel erklæring. "Nu hvor SAP udnytter sin viden om tyveri og sin markedsposition inden for ERP-applikationer, prøver SAP at skubbe Teradata ud af EDAW-markedet og fjerne Teradatas evne til at markedsføre sine løsninger til verdens største virksomheder."

Teradata understøtter konkurrence og innovation på markedet for data og dataanalyse fortsætter. "SAP's opførsel er hverken konkurrencedygtig eller nyskabende, og vi mener, at juridiske handlinger mod SAP er nødvendige for at beskytte vores rettigheder og interesserne for vores aktionærer og alle andre interessenter, inklusive vores klienter." Teradata hævder at søge påbudsmæssig hjælp mod SAP. Den amerikanske gruppe kræver endvidere erstatning for skaderne "som retten finder passende". En konkret mængde nævnes ikke her.

SAP reagerede uforberedt på konkurrentens pres. Retssagen blev bemærket med overraskelse, ifølge en erklæring. "Som regel kommenterer vi ikke nogen igangværende procedurer. Vi undersøger dog i øjeblikket sagen nøje og beholder muligvis yderligere erklæringer. "

I april 2009 annoncerede begge virksomheder en betydelig udvidelse af deres eksisterende teknologipartnerskab og annoncerede planer om at integrere begge producenters produkter mere tæt. Derefter vil det være muligt at køre SAP BW version 7.2 som en "fuldt integreret" komponent i Teradatas database optimeret til datalagring, som en del af den internationale kundeevent "Teradata Universe" i Istanbul. Ifølge Stephan Rossius, daværende Senior Vice President for Global Partner Management i SAP, er der vidtrækkende planer, der ud over at uddybe samarbejdet indtil videre inkluderer fælles produktudvikling. ”Det er vigtigt, at de førende leverandører arbejder sammen, ” sagde manageren i den tyrkiske metropol på Bosporen.

"Spiegel" rapporterede beskyldninger fra en SAP-medarbejder

Efter at begge selskabers veje var adskilt igen, dukkede allerede spekulationer om mulige fejlagtige fejl i SAP tidligere. F.eks. Rapporterede "Der Spiegel" i september 2015, at en tidligere intern revisionsmedarbejder hos SAP hævder, at virksomheden er skyldig i krænkelse af ophavsret, når hun udviklede sine egne produkter som HANA-databasen. SAP havde blandt andet anvendt konkurrenter som Oracle, IBM og Teradata hævdede SAP-revisoren, der angiveligt var involveret i flere følsomme testoperationer.

SAP har opsagt arbejdstageren og anlagt kriminelle anklager, siger det i rapporten. Som et resultat krævede han og hans far, en amerikansk advokat, angiveligt 25 millioner dollars for at "løse problemerne." Ifølge nyhedsmagasinet benægtede selskabet alle påstande på det tidspunkt: "Vi undersøgte omhyggeligt fakta og fandt ingen beviser for, at SAP krænkede intellektuel ejendomsret."

Bestyrelsesformand og medstifter Hasso Plattner afviste også påstande beskyldningerne. Overfor "Wirtschaftswoche" sagde han: "Anklagen for en skjult operation er skandaløs og latterlig." Hana er baseret på en database kaldet Hyrise, som blev udviklet af Plattner Software Institute HPI i Potsdam selv. Hyrise er til gengæld et open source-produkt. "Alle interesserede kan se kildekoden, downloade databasen og bruge den til forskningsformål, " siger Plattner. Han modtog æredeklarationer fra alle ansatte og doktorander på instituttet om, at ikke kun udenlandsk software ikke var installeret, men ikke engang blev overvejet.

Svære tider for Teradata

For Teradata er det ikke let i øjeblikket. Datalagerforretningen kører ikke længere problemfrit. I årevis er salg og overskud faldet bagefter ved Teradata. Mens en omsætning på 2, 7 mia. Dollars og en indkomst på 367 mio. Dollars blev registreret i 2014, var den lige under 2, 2 mia. Dollars i omsætning og 67 mio. Dollars sidste år.

Kritikere klagede over, at gruppen havde været for lang tid afhængig af sit klassiske datavarehus-koncept, mens de overvældede vigtige tendenser. Til fremgangsmåden med konsolidering og vedligeholdelse af alle data i et centralt datavarehus har brugerfirmaer brugt en masse penge i fortiden. Implementering og drift af passende infrastrukturer og apparater var og er normalt dyre og dyre.

Læs mere om Teradata:

  • Teradata bygger på sin analytiske hub

  • Teradata ønsker at komme tættere på forretningen

  • Teradata bryder nyt grund

I dag bevæger tendensen sig imidlertid mod mere fleksible, lette dataarkitekturer omkring koncepter som Data Lakes og Hadoop. I det forløbne år introducerede konkurrent SAP "Data Hub", en ny datastyringsløsning, der gør det muligt for brugere at modellere datavirkning, hvorved dataene ikke behøver at blive samlet centralt i et datavarehus, men snarere decentralt i databaser, data Søer og Hadoop-systemer forbliver.

Teradata prøver i øjeblikket at åbne sin egen arkitektur mod skyinfrastrukturer som AWS og Azure. Derudover understøttes de populære programmeringssprog til analytisk arbejdsbelastning, især R og Python, i fremtiden.