Anonim

Med sine visioner om det "Nye arbejde", der blev udviklet i midten af ​​1970'erne, præsenterede den østrigsk-amerikanske socialfilosof Frithjof Bergmann eksisterende arbejdsstrukturer som forældede.De centrale søjler i hans fremadrettede koncept: uafhængighed, frihed og deltagelse i samfundet. Værdier, der primært skulle tilbyde den enkelte en ting: handlingsfrihed. Målet: flade hierarkier, en god balance mellem arbejdsliv og medarbejderes personlige ansvar.

Für den Arbeitsplatz der Zukunft braucht es neben neuester Technologie auch eine Arbeitsatmosphäre, die Zusammenarbeit unterstützt.
For fremtidens arbejdsplads er der ved siden af ​​den nyeste teknologi behov for en arbejdsatmosfære, der understøtter samarbejde.
Foto: SFIO CRACHO - shutterstock.com

Nye organisatoriske og arbejdsmetoder som jobdeling, rekruttering, fjernarbejde, branding af arbejdsgivere, talentstyring og smidige arbejdsmetoder som Scrum og Kanban er nu en del af nyt arbejde. Hvad Bergmann anerkendte dengang: kreativ designfrihed og udvikling af egen personlighed fører til motiverede medarbejdere, som igen bidrager til innovation og derfor til virksomhedens succes.

spoods.de

Genopfinde arbejdsverdenen

Dagens billede af moderne arbejdsmiljøer er meget heterogent. Én ting er klar: folk arbejder uanset tid og sted med deres bærbare computer, tablet eller smartphone. Fremtidens arbejdsplads tilbyder imidlertid meget mere end blot et fleksibelt arbejdsmiljø. Virksomheder skaber moderne rumkoncepter og investerer i den nyeste teknologi. Kognitive systemer og digitale assistenter understøtter medarbejderne i deres daglige arbejde. Mens den digitale arbejdsplads ikke kan lykkes uden en tilstrækkelig teknologisk arkitektur, handler det først og fremmest om at skabe en arbejdsatmosfære, der understøtter samarbejde.

I en nylig undersøgelse foretaget af Crisp Research blev IT- og forretnings beslutningstagere spurgt om Work 4.0-koncepter. Undersøgelsens centrale spørgsmål ("Hvilke effekter har digitaliseringen af ​​arbejdspladsen på virksomheder, ansatte og økonomien i fremtiden?") Giver et klart svar: Effektiv digitalisering af forretningsprocesser kræver ikke kun teknologisk udstyr, men også en ændring i organisation, ledelse og virksomhedskultur.

Tre spørgsmål bør stilles af virksomheder som led i deres implementering af digital arbejdsplads:

 • Hvordan skal mine medarbejdere arbejde i fremtiden?

 • Hvilke krav stiller medarbejderne til et moderne arbejdsmiljø?

 • Hvilke foranstaltninger vil hjælpe mig i krigen for talenter?

Der er ingen enkle svar på nogen af ​​disse spørgsmål, da mange faktorer spiller en rolle. Det afhænger af virksomhedskulturen, og hvor og før hvilke opgaver virksomheden står. Uanset den økonomiske sektor møder ledelsen den samme udfordring: at definere sin egen digitale dagsorden. Det er vigtigt, at strategien for digital ændring formuleres. Før de nye applikationer, kommunikationsløsninger og enheder bruges i virksomheden, skal individuelle komponenter som infrastruktur, styring og sikkerhed være i et grundlæggende koncept.

Tag brugeren med på en rejse

Udgangspunktet for en strategi skal altid være en analyse af interessenter, processer, mål og koncepter. Det er vigtigt for virksomheder at overveje brugernes forskellige behov og strategisk tilpasse deres tilbud i overensstemmelse hermed. Om det bruges som en kanal, for eksempel chat eller e-mail, betyder ikke rigtig noget. Det vigtige er, at der er optimale værktøjer til blot at arbejde sammen. Kommunikationsløsninger som Skype for Business eller Slack kan ikke nå deres potentiale, hvis medarbejderne fortsat foretrækker at sende e-mails eller bruge bordtelefoner.

Virksomheder, der ønsker at øge digitaliseringen af ​​deres job yderligere, skal sikre, at brugerne drager effektiv nytte af de nye muligheder. Derfor er det særlig vigtigt at opbygge de fremtidige brugers færdigheder i forbindelse med digital transformation gennem kontinuerlig træning. Det er dog vigtigt at fokusere på medarbejdernes krav og strategisk tilpasse tilbudet til de forskellige behov i alle generationer. En klar kommunikationsstrategi om handlingsområder, handlinger og kommende innovationer i virksomheden bidrager til medarbejdernes motivation og accept.

resumé

Arbejdspladsens fremtid præsenterer sig selv som en kompleks, flerlagsmodel, hvor der ikke er enighed. Men en ting er sikkert: Jobtilfredshed i dag er tæt knyttet til en længsel efter selvbestemmelse, maksimal fleksibilitet og kreativitet. Balancen mellem arbejde og liv bestemmer, om medarbejderne nyder at arbejde, være engagerede og motiverede. Derfor spiller den moderne arbejdsplads en afgørende rolle i konkurrencen om talent. At investere klogt her er vigtigt for fremtidig virksomheds succes.

»

Fokus på digital arbejdsplads

 • Alt ændrer sig - men e-mailen forbliver!
 • Sådan bringer CIO KI til virksomheden
 • Hvordan automatisering skal integreres i arbejdspladsen
 • Er smartphonen velegnet som desktop-udskiftning?
 • Innovation kan ikke ordineres
 • Agile - slet ikke!
 • Virksomheder drager fordel af hjemmekontor
 • Det kan ikke altid kun være Hawaii
 • Enden på hjemmekontoret?
 • Hvis det forkerte program styrer os
 • Virksomhedskultur og teknologilandskab i New Work-æraen
 • Digital arbejdsplads: Hvem tør ikke, hvem der ikke vinder
 • Kunstig kollega: myte eller allerede virkelighed?
 • … og pludselig har jeg ansatte