Anonim

Ifølge XDA Developers er Google begyndt at nægte adgang til sine egne Google-tjenester til ikke-certificerede Android-enheder. Berørte enheder inkluderer smartphones og tablets med brugerdefinerede ROM. Ifølge rapporten påvirkes al softwareopbygning, der startede den 16. marts, 2018.

Google blockiert die eigenen Dienste auf Geräten mit Custom-ROMs.
Google blokerer for sine egne tjenester på enheder med brugerdefinerede romer.
Foto: Google

Operativsystemet Google Android og de Google-tjenester, det indeholder, distribueres gratis til enhedsproducenter, men de skal opfylde nogle krav. Disse er anført i Android-kompatibilitetsdefinitionsdokumentet. Hvis disse krav ikke er opfyldt, er der ingen certificering af Googles kompatibilitetstest suite. Certificering gennemgås af Google Play Services. Hvis denne forespørgsel er negativ, afviser de tjenesten.

spoods.de

Det, der først og fremmest drager fordel af andres sikkerhed, er som en klap i ansigtet, fordi selv brugere af brugerdefinerede romer er berørt. Det betyder ikke noget, om du bruger Googles egen Pixel-smartphone eller ej. Imidlertid kan berørte brugere med brugerdefineret ROM trække vejret let. Google har integreret en bagdør i systemet, der giver brugerne af en brugerdefineret ROM mulighed for at nyde Google-tjenester.

Brugertilpassede ROM-brugere har mulighed for at registrere deres enhed hos Google på dette link. Du skal få det ID, du har brug for via ADB-kommandoen: indstillinger få sikker android_id .

(PC World)