Anonim

Du behøver ikke at sige mange ord til Marco Börries. I midten af ​​1970'erne grundlagde den daværende studerende fra Lüneburg i udbudsalderen 16 softwarevirksomheden Star Division, der med stor succes tilbød et alternativ til Microsoft Office-pakken. I slutningen af ​​1990'erne solgte Börries virksomheden til Sun Microsystems for et højt dobbeltcifret millionbeløb og har ikke været nødt til at arbejde siden. Faktisk.

Marco Börries will es noch einmal wissen: Sein Startup Enfore liefert einfache Komplettsysteme für Gastronomie, Handwerk und Dienstleister.
Marco Börries vil gerne vide igen: hans opstart Enfore leverer enkle komplette systemer til restauranter, håndværk og tjenesteudbydere.

Faktisk har softwarevirksomheden, der blev indført i Hall of Fame for de vigtigste it-personligheder i Tyskland i 2014, altid været rastløs. Derfor er navnet på virksomheden, som nu er bestemt til at begynde efter en betydelig udvikling og at gentage eller endda toppe Star Division succes. Ideen: små virksomheder i detail-, gæstfrihed- eller servicesektoren får en komplet løsning af hardware og skybaseret software til at hjælpe dem med at gøre forretninger.

Enfore har udviklet et integreret salgssted (POS) og servicetilbud, der inkluderer et kasseapparatsystem (enforeDasher), en kortterminal (enforePaypad) og en forretningsapplikation kaldet "enforePOS" - sidstnævnte afhængigt af branchen med forskellige softwaremoduler. Disse skulle digitalt understøtte lokale små virksomheder i alle arbejdstrin, fra lagerstyring og oplagring til fakturering og kundestyring.

spoods.de

For gæstfrihed, detailhandel, tjenesteudbydere

På IFA i Berlin havde Enfore underskrevet en kontrakt med Deutsche Telekom, der giver transportøren ret til at markedsføre løsningen under det noget besværlige navn "MagentaBusiness POS" og yde service og support. I udvalgte telebutikker over telefonhotellet, Telekom-salget såvel som i online-butikken i Telekom er IT-pakken til "restauranter, detailhandlere eller frisørsaloner", som "Manager Magazin" opsummeret i en titelhistorie, tilgængelig i dag,

Enfore Dasher - ein POS-System für Kleinbetriebe, made in China.
Enfore Dasher - et POS-system til små virksomheder, fremstillet i Kina.
Foto: enfore

Konceptuelt starter løsningen med et punkt, som enhver lille virksomhed kender: ved kassen. Branche-specifikke softwaremoduler til processer som forberedende regnskabsføring, personaleplanlægning eller kundebehandling leveres direkte via POS-terminalen. Brugere har adgang til disse softwaremoduler i området kasse, tæller eller modtagelse. Du betaler for hardware, tilslutning og support, men softwaremodulerne er gratis.

iPad, Mac og PC understøttes

Apps kører ikke kun på POS-terminalen, men også på andre enheder fra iPad til iPhone til PC og Mac. Brugere kan derfor, hvis de har en virksomhedskonto, arbejde på forskellige enheder med deres sædvanlige brugergrænseflade og deres respektive data, uanset placering. Du kan give medarbejderne rettigheder, arkivere forretningsdata i skyen og hurtigt vedligeholde deres online profiler på websteder som Facebook, Google eller Yelp. Også i år skal brugerne være i stand til at tilbyde produkter og tjenester "på stedet" på platforme som Amazon Marketplace, Ebay, Google eller Facebook.

Ein einfaches Kartenlesegrät namens PayPad gehört ebenfalls zum Angebot.
En simpel kortlæser kaldet PayPad tilbydes også.
Foto: enfore

"Min mission er at åbne døren til den digitale tidsalder for de mere end 200 millioner små virksomheder over hele verden", sagde Börries fortroligt på IFA. Der er mange virksomheder, der har lidt penge og lidt digital know-how. Han vil nå ud med Enfore. Det faktum, at software-iværksætteren tænker store gåder lidt i betragtning af hans biografi og hans oplevelser i Silicon Valley. Han håber at erobre 60 procent af markedet, selvom der for eksempel er meget konkurrence med virksomheder som Lexware, Sage, Scopevisio, Weclapp og andre.

De tilbyder dog ikke en komplet løsning inklusive hardware. Derfor leverer et tabletkasseapparat med integreret kvitteringsprinter og stregkodescanner (Dasher) til knap 800 euro og kortbetalingsenheden "PayPad" for 200 euro. Dette er Android-gadgets, der er produceret i Kina.

Iværksætterløsning baseret på Enfore: MagentaBusiness POS

Hagen Rickmann, ansvarlig for erhvervskunder hos Telekom Deutschland GmbH, er overbevist om konceptet. Mindre håndværkere eller tjenesteudbydere, der ofte ikke har deres egen digitale forretningsmodel, kunne hoppe på båndvognen og drage fordel af digitalisering. Du får hardware, forretnings software, højhastighedsinternet og support i pakken. "Samarbejdet med Enfore er en vigtig milepæl for Telekom som en del af koncernens partnerstrategi, " sagde Rickmann. Som regel vil små virksomheder bruge individuelle applikationer til regnskab, kundestyring eller kasseapparatet. "MagentaBusiness POS tilbyder disse elementer i ét stykke og giver dem et betydeligt spring i effektivitet."