Anonim

IT-freelancere tjente i gennemsnit knap € 88 i timen sidste år. Sammenlignet med 2012 var de i stand til at øge deres timepris med cirka tre euro. Dette vises af IDG Business Research Services 'IT-freelanceundersøgelse fra 2014. Naturligvis betyder disse resultater ikke, at hver af de 1.096 deltagere, der faktisk har opnået denne timesats.

Et kig på den samlede årlige indtjening i 2013 afslører, hvor meget lønningerne for it-freelancere i sidste ende er forskellige. En tiendedel af freelancerne er fordelt på de tre lavest indtjenende grupper: mindre end 30.000 euro, 30.000 til 60.000 euro og 60.000 til 90.000 euro. Næsten 22 procent af freelancere forventer 90.000 til 120.000 euro, en ud af fire forventede en højere årlig indtjening. De andre respondenter ønskede ikke at give nogen information.

Positive Prognose: Knapp 40 Prozent der Umfrageteilnehmer erwarten im Jahr 2014 eine höhere Auslastung im Vergleich zum Vorjahr.
Positiv prognose: Næsten 40 procent af de adspurgte forventer højere kapacitetsudnyttelse i 2014 sammenlignet med året før.
Foto: fotogestoeber -Fotolia.com

Undersøgelsesanalysen viser, hvordan rekrutteringsbureauer påvirker gebyret: dem, der arbejder med dem som freelancere, opnår generelt en højere arbejdsbyrde. Næsten 54 procent af agenturmæglede freelancere brugte mere end 200 dage sidste år. Blandt freelancere uden agenturstøtte opnåede kun 44 procent denne udnyttelse.

Forbindelsesprojekter, der er vanskelige at planlægge

Dette reducerer erhvervelsesindsatsen, men medfører andre forhindringer. Mange freelancere kalder falske selvstændige erhverv en udfordring i deres professionelle liv. Den ene beskriver problemet som "den usigelige trussel fra regningen om pseudo-selvstændig beskæftigelse - selvom freelancere betaler skat, bærer risiko og øger økonomien." Mere end halvdelen af ​​de adspurgte beskrev planligheden af ​​opfølgningsprojekter som en udfordring. Den anden og tredje hyppigst kalder de selvstændige erhvervsdrivende forhandler timepriser (45, 1 procent), samt de høje rejseudgifter og afstanden til projektet (34, 5 procent). Manglen på tid til træning og den høje arbejdsbyrde kræver næsten hver tredje it-freelancer. Men disse vanskeligheder fører ikke til, at freelancere trænger ind i et arbejdsforhold. Midlertidigt og midlertidigt arbejde er ude af spørgsmålet for mere end tre fjerdedele af de adspurgte. En ud af ti kan muligvis forestille sig midlertidig ansættelse og ikke engang to procent under alle omstændigheder.

 1. Hvad er de vigtigste udfordringer for it-freelancere?
  COMPUTERWOCHE undersøgte 1.096 it-selvstændige. Disse var i gennemsnit 47 år gamle, ni ud af ti respondenter er mandlige. Tre fjerdedele arbejder med rådgivning, næsten hvert sekund inden for IT-projektledelse. 38 procent af freelancere er involveret i udvikling, og en ud af tre påtager sig coachingopgaver. Cirka en femtedel arbejder inden for administration og support, med databaser eller i kvalitetssikring.
 2. Planlægningen af ​​opfølgningsprojekter …
  … er stadig den største udfordring for hver anden freelancer.
 3. Men også forhandling om timepriser …
  … hævder 44 procent af de interviewede it-freelancere.
 4. Høje rejseudgifter …
  … eller et fjernt projektsted får 34 procent af it-freelancere til at arbejde. For de fleste kunder er det indlysende, at freelancere altid arbejder på stedet.
 5. Til regelmæssig træning ….
  … hver tredje freelancer mangler tid, så endnu en udfordring.
 6. Høj arbejdsbyrde ….
  … kalder 32 procent af de interviewede it-freelancere som en udfordring.
 7. Høje uddannelsesomkostninger …
  ..læs 27 procent af de interviewede it-freelancere.
 8. Juridiske forskrifter og forordninger, ..
  … om falske selvstændige virksomheder gør det vanskeligt for 23 procent af de interviewede it-freelancere at arbejde.
 9. Høje tekniske krav …. gennem projekter
  … hver femte it-freelancer føler sig udfordret.
 10. At kunderne frigiver projekthenvisninger …
  … og dermed give it-freelancer et bevis på ydelse til den næste erhvervelse ser ikke altid ud til at ske. Det er et problem for 11 procent af it-freelancere.
 11. Lull eller for lidt projektbestillinger …
  … er et problem for ti eller 27 procent af de undersøgte it-freelancere.
udstilling

Hvad du kan forvente af en skyudbyder

Was Sie von einem Cloud Provider erwarten können - Foto: LeoWolfert - shutterstock.com

På grund af kompleksiteten samarbejder mange virksomheder med partnere for at integrere og styre skyarkitekturen. Denne rapport afslører, hvad man skal kigge efter, når man vælger en partner. (Engelsk)

Til artiklen

For en permanent stilling er situationen lidt anderledes. Cirka tolv procent af freelancere kan forestille sig ændringen i det faste job under alle omstændigheder, knap en tredjedel muligvis, den anden bølge væk. Freelancernes motiveringer til freelancing viser, hvorfor mange ikke kan vinde meget fra en fast position. Undersøgelsesdeltagere skriver om deres trang til selvrealisering, ønsket om at være mere uafhængige, implementere deres egne ideer og vælge deres egne opgaver og projekter. Næsten to tredjedele af de adspurgte nævner uafhængighed som grund til deres freelance-arbejde, mens ca. 43 procent siger, at de ønsker et mere varieret job. På tredje og fjerde plads er der bedre indtjeningsmuligheder og mere fleksibel arbejdstid (henholdsvis 40 og 38 procent). Men ikke altid er ændringen i freelance frivillig. En ud af fire undersøgte it-eksperter valgte selvstændigt arbejde efter en ophør. Alder spiller også en rolle i nogle: "Fra 45 er i IT næsten intet permanent job for at få mere, " skriver en af ​​undersøgelsesdeltagerne.

 1. Hvad bremser it-freelancere?
  Af 1096 it-freelancere ønskede COMPUTERWOCHE at vide, hvilke faktorer der havde en negativ indflydelse på projektmarkedet.
 2. Prispres fra store virksomheder ….
  … er den største fodsko for 62 procent af de undersøgte it-freelancere.
 3. Globalisering og konkurrence fra lande med lav løn ..
  … i øjnene på 52 procent af it-freelancere har en negativ indvirkning på det lokale projektmarked.
 4. Den falske selvstændighed ….
  … og risikostyringen af ​​store virksomheder, der driver en stiv freelance-politik, betragter 48 procent af it-freelancere som negativt for markedet og deres egen ordresituation.
 5. Øget prispres i standardkvalifikationer ….
  … udgør 48 procent af it-freelancere.
 6. Manglen på unge it-freelancere …
  … påvirker projektmarkedet negativt, tro 24 procent af it-freelancere.

Ønske om webinarer

Uanset alder spiller efteruddannelse en vigtig rolle for it-freelancere, idet de investerer knap fem procent af deres årlige indkomst i uddannelseskurser. Efteruddannelse er meget vigtig for hver anden freelancer, mens det for en anden tredjedel er af mellemstor betydning. Kun fire procent af de adspurgte siger, at emnet er vigtigt. Men mange har svært ved at frigøre de nødvendige ressourcer til videreuddannelse i deres freelancers hverdag. Næsten en tredjedel af de adspurgte klager over, at de mangler tid til videreuddannelse. Næsten 28 procent af de adspurgte beskriver de høje omkostninger som en udfordring. Men kun omkring en tredjedel af freelancerne afholder sig fuldstændigt fra videreuddannelse. De andre deltager i mindst en videreuddannelsesforanstaltning om året. Mange er også opmærksomme på, om træningen er forbundet med et certifikat. For hver femte er certifikater meget vigtige, for yderligere 37 procent er de af mellemstor betydning.

På spørgsmålet om, hvilke begivenheder der ville være særlig nyttige for dig, giver respondenterne meget forskellige svar. De anmodede tilbud spænder fra teknologirelateret ekspertise såsom SAP eller appudvikling til projektledelsesviden til bløde færdigheder som erhvervelse, selvmarkedsføring og stresshåndtering. En interviewperson opsummerer vanskelighederne: ”Den bedste træning hjælper ikke, hvis den ikke kan omsættes. Når du først er i projektet, kan du ikke slippe af sted med træning. Dette er en ond cirkel. ”Ud over behovet for at anvende erhvervet viden direkte i et projekt, viser undersøgelsessvarene en anden tendens. Mange respondenter ønsker mere fleksible træningsmuligheder. De vil besøge overkommelige webinarer, hvor de frit kan dele deres tid.

 1. Positive påvirkningsfaktorer
  I en undersøgelse blandt 1096 it-freelancere ønskede COMPUTERWOCHE at vide, hvilke faktorer der påvirkede markedet positivt.
 2. På grund af fleksibilitetskravene fra store virksomheder …
  … 68 procent af it-freelancere forventer nye ordrer.
 3. Aktuel teknisk udvikling …
  … 57 procent af de interviewede it-freelancere oplever en positiv drivkraft for projektmarkedet.
 4. Det distribuerede projektarbejde stiger.
  Af disse håber 46 procent af it-freelancere på mere vækst.
 5. Implementeringen af ​​juridiske rammebetingelser …
  … i visse brancher sikrer også nye freelance-job, siger 31 procent af de adspurgte.
 6. Trend mod blandede hold …
  … 25 procent af it-freelancere betragter deres marked som positivt.
 7. Opløsning af projektet og efterslæb af investeringer …
  … som et resultat af den økonomiske krise er 21 procent af de adspurgte en positiv vækstdriver.

Ser man på arbejdsmængden hos it-freelancere, kan det være endnu sværere for nogle at bruge tid på træning. Kun 17 procent af de interviewede forventer en lavere belægning, de andre med en konsistent. Næsten 40 procent af de adspurgte forventer større kapacitetsudnyttelse i 2014 sammenlignet med året før. Ser man på arbejdsmængden hos it-freelancere, kan det være endnu sværere for nogle at bruge tid på træning. Kun 17 procent af de interviewede forventer en lavere belægning, de andre med en konsistent. Næsten 40 procent af de adspurgte forventer større kapacitetsudnyttelse i 2014 sammenlignet med året før.

Freelancere undersøgelse

1.096 it-freelancere deltog i onlineundersøgelsen til IT-freelancerundersøgelsen 2014. Det blev udført fra 8. oktober til 5. december 2013 af IDG Business Research Services. Deltagerne besvarede blandt andet spørgsmål om deres faglige situation som freelancere, deres tilfredshed med agenturer og afgav en markedsvurdering. COMPUTERWOCHE er klienten til undersøgelsen og præsenterer de vigtigste resultater.

I gennemsnit er de 1.096 deltagere i undersøgelsen 47 år gamle, ni ud af ti respondenter er mandlige. Aktivitetsområderne er som følger: Tre fjerdedele af it-freelancere arbejder med rådgivning, næsten hvert sekund inden for it-projektledelse. 38 procent af freelancerne er involveret i udvikling og programmering, og en ud af tre påtager sig coachingopgaver. Cirka en femtedel af undersøgelsesdeltagerne arbejder inden for administration og support, med databaser eller med kvalitetssikring.

 1. falske selvstændige
  Der findes en falsk selvstændig virksomhed, når en ansat fungerer som en selvstændig iværksætter, selvom han er en medarbejder i sin natur.
 2. Hvor starter falske selvstændige virksomheder?
  Som guide læser du mange steder på fem-seksendedele af den årlige indkomst. Deutsche Rentenversicherung viser andre funktioner på dit websted, såsom det faktum, at nogen er bundet til visse arbejdstider og steder.
 3. Midlertidig beskæftigelse
  Ved midlertidig ansættelse er en ansat ansat i et vikarbureau og lejes til en tredjepart i en bestemt tidsperiode for at arbejde.
 4. Politik for åben bog
  Hvis rekrutteringsbureauer arbejder med en åben bogpolitik, ved IT-freelancere nøjagtigt, hvor meget provision agenturet modtager.