Anonim
Die Grafik zeigt, wie IoT-Plattformen Connected Devices und die Firmen-IT verbindet.
Grafikken viser, hvordan IoT-platforme forbinder Connected Devices og corporate IT.
Foto: Forrester Research

Internet of Things-fronten (IoT) er i øjeblikket kaotisk set fra et CIO-synspunkt. "Leverandørlandskabet, som stadig er i sin spædbarn, er allerede oversvømmet af udbydere, tjenesteudbydere og systemintegratorer, der placerer softwareløsninger, " hedder det i en nylig undersøgelse fra Forrester. "Løsningerne er designet til at hjælpe virksomheder med at forenkle opgaven med netværk, distribution og drift af produkter aktiveret af IoT."

Meddelelsen fra Forrester Research-analytikere: Året er modent for forandring. I 2020 skal it-ledere skulle navigere i en jungel af siloløsninger, hvoraf nogle har virksomhedsegenskaber. Først efter denne fase kommer integrerede IoT- og Enterprise-platforme på markedet, hvilket bringer stabilitet på dette område.

Om 5 år er tilbudene modne

Forrester-undersøgelsen har en titel, der er ganske sikker: "Internet of Things-softwareplatforme forenkler transformation af forretningsdrift". Ikke desto mindre er der beskrevet en i øjeblikket ret vanskelig situation, der især berører producenter af produkter, der er forbundet til Internettet. I sig selv mangler det unge marked cirka fem års modenhed. Men så længe kan ikke efterlade CIO'erne i disse brancher bare tid. Du er allerede nødt til at give din virksomhed de specifikke systemer, der er nødvendige for IoT.

Udviklingen og brugen af ​​smarte og tilsluttede produkter og genopfindelsen af ​​gamle enheder er meget udfordrende, skriver forfatterne Michele Pelino og Frank E. Gillett. Det kræver koordinering af netværksforbindelse, applikationsprotokoller, dataanalyse og systemadministration. "For at lykkes, vil CIO'er flytte til en ny kategori af software: IoT-platforme, " sagde analytikere.

Definition af IoT-platforme

IoT-platforme forenkler processerne med udvikling, netværk, kontrol og indsamling af information, som Connected Products leverer. De gør det muligt for virksomheder at reagere hurtigere på ændrede kundebehov. Forrester leverer denne definition: "Softwareløsninger, der forbinder og administrerer smarte enheder og infrastruktur - med målet om at integrere operationelle data og kontrol i forretnings- og kundeprocesser."

To tredjedele af højteknologiske virksomheder investerer

Ifølge undersøgelsen planlægger 66 procent af beslutningstagere i højteknologisk industri at introducere IoT-systemer i de næste to år. Ser man på alle sektorer, er det halvdelen af ​​alle virksomheder. Når CIO'er integreres med eksisterende digitale initiativer, skal de bekymre sig om sikkerhed, data- og softwareintegration og forretningsanalyse. Et tæt samarbejde med afdelingerne synes uundværligt.

En central opgave er at muliggøre udvikling af nye IoT-produkter og at låse dem sammen med eksisterende systemer. Forrester bemærker, at produktdesignere har ringe erfaring med emner som sikkerhed eller privatliv. Det er her der kræves ekspertise fra it-afdelinger.

IT-afdelinger har brug for hjælp

Dette gælder også integrationen af ​​ældre produkter og systemer i IoT-rammen. "CIOs team vil hjælpe med at udforske mulighederne, så tværbundne produkter og varer kan opgraderes og netværkes med moderne forretningsapplikationer, " siger undersøgelsen. Dette kræver en koordineret strategi, der inkluderer virksomheden.

5 hindringer for IoT-udvidelse

Ifølge Forrester Research er der fem store forhindringer i IoT-udvidelsen:

  • Tilslut først enheder på tværs af netværksgrænser

  • For det andet sikkerhedskopiering af integrerede IoT-enheder med fjernadgang til ubudne gæster

  • For det tredje indkøb og kontrol af forskellige typer sensorer og enheder

  • For det fjerde analyse og omdannelse af massive mængder sensordata til brugbar indsigt og handlinger

  • For det femte, opbygningen af ​​IoT-aktiveret processoftware og dens integration med andre applikationer.