Anonim

Heuter er på listen over sine medkampagnører: ikke kun Technische Universität München (TUM), men også det nabolande Ludwig-Maximilians-Universität (LMU), det tyske forskningscenter for kunstig intelligens (DFKI) og Fraunhofer Institute for Applied and Integrated Security (Aisec) meddelte sidste tirsdag aften, at det agter at skabe en teknologibase for emner som automatisering, Internet of Things, cloud-løsninger, IT-sikkerhed og smarte data - samt hurtigt salgbare produkter at udvikle sig.

Siemens vil også smage lidt. I henhold til sine egne udsagn vil teknologigruppen investere et "dobbeltcifret millionbeløb på euro" i projektet inden for tre år. Klaus Helmrich, Chief Technology Officer for Siemens AG, håber dog også på "god støtte" fra den bayerske statsregering. Ønskerne vil rådgive på et kabinetmøde i denne weekend om finansieringen af ​​initiativet "Digital Bayern".

Nach der Unterzeichnung des Memorandum of Understanding (von links): Siemens-CTO Klaus Helmrich, Forschungschef Wolfgang Heuring, LMU-Präsident Bernd Huber, Aisec-Leiterin Claudia Eckert, TUM-Präsident Wolfgang Herrmann und DFKI-Geschäftsführer Walter Olthoff.
Efter underskrivelsen af ​​aftalememorandummet (fra venstre): Siemens CTO Klaus Helmrich, forskningsdirektør Wolfgang Heuring, LMU-præsident Bernd Huber, Aisec-direktør Claudia Eckert, TUM-præsident Wolfgang Herrmann og DFKI-direktør Walter Olthoff.

Med undtagelse af DFKI har alle campusdeltagere deres hovedkvarter i eller i nærheden af ​​München. AI-forskerne driver imidlertid deres praksislaboratorium "Smart Factory" siden 2005 i Kaiserslautern. Administrerende direktør Walter Olthoff kommenterer: "DFKI har formet grundlaget for Industri 4.0, og vi er overbeviste om, at Campus Verbund yder et værdifuldt bidrag til maskine-til-maskinkommunikation, analyse af store mængder data og sikker radiokommunikation er. "

Big Data for sikkerhed

IT-sikkerhed vil derfor være en af ​​forskningsprioriteterne, fordi accept med fremtidige brugere er og vil falde sammen med den. ”Det handler om at forme morgendagens fremtidige felter”, sagde lederen af ​​Aisec, Claudia Eckert. Et af disse felter er f.eks. Sikkerhedsekspert Smart Energy, Healthcare and Mobility. "Hvad sker der, hvis disse data ikke behandles på en troværdig måde?" Så hendes retoriske spørgsmål. Og umiddelbart bagefter svaret: "Vi må være i stand til at stole på, at disse data og systemer er manipuleringssikre." Som passant kastede hun ideen ind i rummet, big data applikationer - eller konkret: Predictive Analyse - for sikkerheden at bruge, for at være i stand til at gribe ind med trusler tidligere.

Eckert er enig med Wolfgang Herrmann, leder af det tekniske universitet i München, i at ingeniører skal deltage mere aktivt i den sociale diskurs i fremtiden. "Digitalisering provokerer dybe ændringer på alle livsområder, " sagde TUM-præsidenten, "hvilket gør det meget vigtigere for os at tackle dette fænomen på den videnskabelige og økonomiske side, og i denne sammenhæng bliver ingeniører nøgleaktører i det sociale liv. "

Han er glad for, at Siemens har taget initiativet, siger Herrmann, og alligevel ikke kunne modstå en lille stryg ved gruppens fortid: "Eksemplet med Siemens, vi lærer, hvor hurtigt organisationer skal ændre sig i dag."

Budget sikret i tre år

For hans LMU-modstykke, Bernd Huber, er partnerskaber med industrien "på ingen måde almindelige", som han selv anerkender. Denne campus er imidlertid en "udfordring", som han ønsker at acceptere - især da budgettet for det er godt sikret. Som en del af dette samarbejde vil LMU "bidrage til at fremme innovation og identificere potentiale for fremtidens banebrydende teknologier".

For eksempel planlægger forskningsnetværket i et første trin at udvikle autonome robotter, der kan interagere tæt med mennesker i fremtidige yderst fleksible fabrikker. Et andet højt prioriteret emne er smarte dataanalysealgoritmer, der er nødvendige til intelligente energinet, industriel automatisering eller sundhedsvæsenets systemer. Et andet fokus vil være "selvledende, konfigurering, optimering, heling og beskyttende skytjenester".

Campus er åben for andre partnere. Der planlægges også omfattende doktorgrads- og postdoktorale programmer.