Anonim
Exacto Projektil
Exacto projektil
Foto: Darpa

Det amerikanske militær arbejder i henhold til deres egne kugler, hvis bane kan ændres efter skuddet. Pentagons DARPA-forskningsbureau har lagt en kort video på sin hjemmeside, der viser et 50-kaliber projektil kontrolleret under flyvning. Et realtidskontrolsystem kan også bringe den specielle ammunition derefter til et mål, der oprindeligt ikke var bestemt af skytten, ifølge en rapport om programmet kaldet EXACTO. Kaliber 50 er den større kaliber-ammunition, der oftest bruges af amerikanske snigskyttere, ifølge en Washington Post-rapport.

Udviklere af et datterselskab af forsvarsselskabet Lockheed Martin har arbejdet med kontrollerede kugler i årevis, som formodes at ramme mål mere end 1.600 meter væk. Projektilerne ligner metalpile, følger en laserstråle og justerer deres bane i luften. I et design fra begyndelsen af ​​2012 bevægede et elektromagnetisk drev små kontroloverflader, styret af en 8-bit processor. Per sekund bør op til 30 kursus korrektioner være mulige. De følsomme ror er beskyttet af et skrog, der først falder, efter at kuglen er skudt ud af tønden.

"For militære skarpskyttere gør den aktuelle teknik det yderst udfordrende at ramme bevægelige mål under ugunstige forhold, såsom den kraftige vind og det støvede terræn, der er almindeligt i Afghanistan, " læser EXACTO-webstedet. Mål skal kæmpes hurtigere og med større præcision, fordi et ubesvaret skud kunne afsløre skyderens tilstedeværelse og position.

I det indeværende regnskabsår er DARPA's budget ca. 2, 8 mia. Dollars (2, 1 mia. Euro). EXACTO er i anden fase af sin udvikling. I et andet program arbejder det amerikanske agentur med to universiteter i Californien og Pennsylvania om programmerbare enheder, der kan implanteres i den menneskelige hjerne for at overvinde hukommelsestab efter et craniocerebral traume. (Dpa / mb)