Anonim

Hvis virksomheder er bekymrede over brugen af ​​skytjenester, falder diskussionen hurtigt om emnet sikkerhed. I lyset af spionagehandlingerne er der bekymring for, hvem der får adgang til deres egne data i skyen. Derudover er der ofte usikkerheden om, hvilke servere i hvilket land dataene ligger.

Storage-Trends: Speichersysteme für die Private Cloud
Opbevaringstendenser: Opbevaringssystemer til den private sky
Foto: ra2 studio, Fotolia.com

Fordelen ved skyinfrastrukturer skal ofte ikke nægtes af fleksibiliteten og mulighederne. Interessen for skytjenester til daglig brug af virksomheden er tilsvarende stor. Løsningen kaldes "privat sky" for mange virksomheder. Alle it-tjenester, virtualiseringsteknologier og lagringsinfrastrukturen opbevares i vores eget datacenter her.

Men hvad skal dit eget opbevaringsmiljø gøre for at være egnet til at bruge et privat skyscenario? Vi spurgte eksperterne fra de førende virksomheder inden for lagerområdet, hvad de skal være opmærksomme på:

 • Hans Schramm, Field Product Manager Enterprise, Dell

 • Dr. Stefan Radtke, CTO Isilon Storage Division, EMC Tyskland

 • Robert Guzek, Senior Alliance Manager, CE FTS, CE ISS Markedsoperationer, Fujitsu Technology Solutions

 • Thomas Meier, chefteknologopbevaring, Hewlett-Packard

 • Dr. Georgios Rimikis, senior manager for løsningsstrategi, Hitachi Data Systems

 • Michael Achtelik, Storage Business Leader DACH, IBM Tyskland

 • Johannes Wagmüller, direktør Systemteknik, NetApp

 • Vincenzo Matteo, Disk Product Management Director, Oracle

 1. Robert Guzek, Senior Alliance Manager, CE FTS, CE ISS Markedsoperationer, Fujitsu Technology Solutions
  "Til brug i private skyer kræves der meget fleksible opbevarings- og sikkerhedskopieringssystemer, som let kan integreres i virtualiserede miljøer og bringer det højeste niveau af energieffektivitet og forretningsorientering i form af et forretningsdefineret datacenter."
 2. Thomas Meier, chefteknologopbevaring, Hewlett-Packard
  "Private skyer er baseret på en meget virtualiseret IT-stak til at automatisere hardwareinfrastrukturen, give fleksibilitet og høj tilgængelighed."
 3. Michael Achtelik, Storage Business Leader DACH, IBM Tyskland
  "Kravene til opbevaringssystemer til en privat sky er meget i tråd med kravene til en softwaredefineret lagerinfrastruktur."
 4. Johannes Wagmüller, direktør Systemteknik, NetApp
  "Opbevaringssystemer til skyen skal have de samme funktioner, som det softwaredefinerede datacenter kræver: de skal integreres problemfrit med de førende skybunke og være stærkt standardiserede og automatiserede."
 5. Hans Schramm, Field Product Manager Enterprise, Dell
  "Fra vores synspunkt vil private skyer fortsætte med at udvide og etablere sig i 2014, især i Europa og Tyskland, hvor brugerne vil vide nøjagtigt, hvor deres 'sky' starter og slutter, og skyen er virkelig håndgribelig."
 6. Dr. Stefan Radtke, CTO Isilon Storage Division, EMC Tyskland
  "Med NSA-affæren bliver private cloud-løsninger stadig vigtigere, og for lagringsteknologi betyder det, at de er nødt til at passe problemfrit ind i rammer som VMware eller OpenStack."
 7. Dr. Georgios Rimikis, senior manager for løsningsstrategi, Hitachi Data Systems
  "Private skyer vil faktisk fortsætte deres triumf procession, og mangfoldigheden af ​​systemerne til sikkerhedsmæssige formål spiller også en vigtig rolle for private skymiljøer."
 8. Vincenzo Matteo, Disk Product Management Director, Oracle
  "Opbevaringssystemer skal give fremragende ydelse, men aldrig miste synet på økonomien i det samlede system."

Hvilken lagerinfrastruktur er påkrævet til den private sky?

Hans Schramm - Dell: "Kravene inkluderer dybest set, hvad administratoren altid har ønsket: enkel håndtering, enkel og klar styring og høj skalering. Efter vores mening vil Private Clouds fortsætte med at udvide og etablere sig i 2014, især i Europa og Tyskland, hvor brugerne vil vide nøjagtigt, hvor deres 'sky' starter og slutter, skyen er virkelig håndgribelig, og diskussionen om datasikkerhed fra 2013 har selvfølgelig yderligere styrket den position, som vi tager højde for i vores portefølje: Dell Dell Data Space er en ideel løsning, der ikke kun er til SMB, men det er en fælles opbevaringsløsning, one-stop-shop, hardware og software og installation, alt sammen baseret på standard serverbaserede løsninger. og opbevaringskomponenter. "

Dr. Stefan Radtke - EMC: "I kølvandet på NSA-affæren bliver private cloud-løsninger stadig vigtigere, og for lagerteknologi betyder det, at de er nødt til at passe problemfrit i rammer som VMware eller OpenStack, alt gennem deres tilgængelighed Traditionelt intuitive webgrænseflader og scriptbare kommandolinjer har været i forgrunden, disse er nu sikkert implementerede API'er, hvorigennem alle administrationsfunktioner skal være eksekverbare. Yderligere er funktioner nødvendige for at aktivere mandatkapacitet, for eksempel adskillelse af netværkssiden af ​​adganger af forskellige Kunder, godkendelse mod forskellige, lokale eller eksterne godkendelsesudbydere som Active Direcroy, LDAP eller Kerberos, muligheden for at kryptere data (selvfølgelig, endnu mere anvendelig til offentlige cloud-løsninger), datatilgang via begge filsystemprotokoller e (NFS, SMB) såvel som objektmekanismer (http, s3, Openstack, Atmos). "

Robert Guzek - Fujitsu Technology Solutions: "Til brug i private skyer kræves meget fleksible lager- og sikkerhedskopieringssystemer, som let kan integreres i virtualiserede miljøer og bringer det højeste niveau af energieffektivitet og forretningsorientering i form af et forretningsdefineret datacenter."

"For at holde tingene kørende, skal organisationer sørge for, at producenten leverer tjenester i verdensklasse ud over de systemer, de vælger, inklusive komplette løsninger af servere, netværkskomponenter og opbevaringssystemer, der ideelt supplerer tjenester og løsninger Dette vil give et informationsgrundlag for den løbende forbedring af energieffektivitet og revideret dokumentation i overensstemmelse med Corporate Social Responsibility (CSR) standarder kan undgås. "

"Med Fujitsus integrerede system Cloud Ready Blocks tilbyder Fujitsu en sådan integreret privat cloud computing-pakke med kernekomponenter, herunder ETERNUS DX90 og ETERNUS CS opbevarings- og backup-løsninger, som er nøglefærdige løsninger til skalerbare, forudkonfigurerede og testede Infrastrukturplatforme til implementering på stedet af private skyer er et alternativ til den detaljerede 'gør-det-selv'-tilgang og kan kombineres med skytjenesten til energistyring' EcoTrack '. "

Thomas Meier - Hewlett-Packard: "Private skyer er baseret på en yderst virtualiseret IT-stak til at automatisere hardwareinfrastrukturen, give fleksibilitet og høj tilgængelighed, og traditionelle lagringssystemer målretter dedikerede applikationer og IO-profiler, hvilket gør dem vanskelige at håndtere at håndtere en bred vifte af IO-belastningsprofiler og applikationer samtidigt med en lav latenstid, som krævet i virtualiserede datacentre med mange virtuelle maskiner. "

"Næste generation af lagersystemer er optimeret til private skymiljøer med følgende krav: højeste effektivitet og fleksibilitet i brugen af ​​lagringsressourcer, høj skalerbarhed for forbedret IO-ydelse, kapacitet og høj tilgængelighed med servicekvalitet, multi-klientkapacitet, en nøgle Dashboard, enkel styring og nem automatisering til levering og deprovisioning af lagring, enkel snapshot-integration (REST API) i centraliserede backup- og gendannelsessystemer. "

"HPs 3PAR StoreServ-system, designet til opbevaring-som-en-tjenesteudbydere, opfylder alle disse krav og tilbyder et bæredygtigt, optimalt pris / ydelsesforhold med sin tynde teknologi centralt instrumentbræt og den enkle styring af systemerne. "

Dr. Georgios Rimikis - Hitachi Data Systems: "Private skyer vil faktisk fortsætte deres triumf procession, med multi-client evnen til systemerne, der også spiller en vigtig rolle for private skymiljøer, men de vigtigste fordele vil være en privat Cloud til at nå slutbrugere: synkroniserings- og delingsmodeller er efterspurgt her, som vi kender dem fra forbrugersektoren. Nem deling af information og synkron lagring på forskellige enheder - BYOD - sætter applikationen og brugeren i spidsen Det er vigtigt at integrere disse funktioner, fordi folk er vant til deres personlige brugsvaner, men dette væld af muligheder skal altid ledsages af et virksomhedsniveau, ikke mindst på grund af omfattende datakryptering. "

Michael Achtelik - IBM: "Kravene til lagersystemer til en privat sky er meget i tråd med kravene til en softwaredefineret lagerinfrastruktur." For en privat sky skal lagringssystemer være ekstremt dynamiske og fleksible, efter vores mening Dette kan opnås gennem fuld virtualisering af lagringsressourcer, og derudover skal være 'programmerbar', tilgængelig via API'er, tilgængelig og orkesterbar - ser på rene 'opbevaringsskyer', et andet krav er evnen til selvforsyning 'af brugeren. "

"Cloud agile, optimering af cloud computing-opbevaringssystemer, er kernen i IBM's lagringsporteføljeudviklingsstrategi, med Storwize-familieprodukter, der positionerer IBM til opbevaring virtualisering, IBM-opbevaring Integrer løsninger i OpenStack, VMware og mange andre relevante cloud-operativsystemer. Med IBM Smart Cloud Storage Access tilbyder vi en avanceret selvforsynende opbevaringsløsning til både NAS og Block opbevaring. "

Johannes Wagmüller - NetApp: "Opbevaringssystemer til skyen skal være karakteriseret af de samme funktioner, som kræves til det softwaredefinerede datacenter: De skal sømløst integreres i de førende skybunke og standardiseres i høj grad og automatiseres Med FlexPod tilbyder NetApp f.eks. En konvergeret infrastruktur med valideret design til en lang række NetApp- og Cisco-applikationer for en effektiv måde at opsætte og køre en sky på, hvilket betyder hurtig implementering, undgåelse af risiko eller fejlkilder let styring og overvågning til kontrol af tjenester. "

Vincenzo Matteo - Oracle: "Opbevaringssystemer skal levere fremragende ydeevne, men aldrig miste synet på økonomien i det overordnede system, håndtere op til flere tusinde virtuelle maskiner i et enkelt lagersystem og imødekomme Oracle ZS3-krav Disse krav: Et godt fundament til opbygning og styring af en privat skyinfrastruktur er Oracle Enterprise Manager 12c. "

(CVI)