Anonim

Ikke desto mindre ser Elke Frank, senior direktør for menneskelige ressourcer og medlem af direktionen i Microsoft, ingen grund til at læne sig tilbage: "De gode resultater fra medarbejderundersøgelsen i konkurrencen Great Place to Work signalerer til os, at vi er på pulsen af ​​vores medarbejdere og anerkende deres behov. ”Imidlertid kan medarbejdernes behov også ændre sig, så Generation Y lægger større vægt på balance mellem arbejdsliv og liv.

Elke Frank, Microsoft:
Elke Frank, Microsoft: "Vi vil ikke have en altid mental mentalitet."
Foto: Microsoft

Fleksibelt arbejde

Frank nævner to emner, der er blevet mere og mere vigtige for medarbejdertilfredsheden i de senere år: atmosfæren på arbejdspladsen og fleksibelt arbejde. Medarbejdere i den tyske Microsoft-filial kan fleksibel opdele deres arbejdstid, da deres præstationer måles udelukkende ved at nå de aftalte mål. For at finde balancen mellem præstationer og sætte mål på den ene side og fleksibel arbejdstid på den anden side ser Frank ansatte som ledere i deres pligt: ​​”Vi kræver en høj grad af selvansvar og disciplin fra medarbejderen; Sæt grænser. Vi ønsker ikke en altid-på-mentalitet. Samtidig har vejlederen en større pleje, hvis han ikke ser sin medarbejder hver dag, fordi han arbejder for kunden eller på hjemmekontoret. Ledere har brug for en finere touch for at genkende, når en medarbejder er overarbejdet. ”Denne følelse af ledelse Microsoft søger at fremme i passende træning og coaching.

”Hver medarbejder kan bestemme, hvornår og hvor han arbejder” - dette er det vejledende princip, som HR-manager Frank ser som en stor fordel ved at arrangere arbejde og privatliv. At mange hos Microsoft ikke ønsker at opgive kontoret som en arbejdsplads helt, blev afsløret i den nylige debat, om nogle af de seks Microsoft-websteder er lukket, og at medarbejderne i stedet skal arbejde på hjemmekontoret. Her har softwarevirksomheden reageret på stemningen i arbejdsstyrken og bevarer placeringerne Hamborg, Böblingen og Bad Homburg nu. De moderniseres og omdannes til såkaldte åbne rum.

Disse åbne kontorkontorer, hvor medarbejdere og ledere sidder og arbejder sammen, er et udtryk for den åbne kommunikationskultur, som Microsoft også ønsker at markedsføre med små caféer og siddegrupper i gangene. Frank siger: "Personlig kommunikation er vigtig, hvis du vil tænke på en innovativ og kreativ måde." Medarbejdere, der er på farten eller på hjemmekontoret, er inkluderet via Lync og video. Kommunikationen inkluderer også regelmæssige feedback-diskussioner, forklarer ansættelseslederen: ”Hos Microsoft spiller små ting ofte en stor rolle: personlig ros eller tak-mails er en integreret del af vores karakteristiske feedback- og anerkendelseskultur. Vores medarbejdere modtager dog også anerkendelse og synlighed gennem priser, som vi højtideligt belønner for særlige resultater, for eksempel med hensyn til kundeorientering eller hurtig tilpasning til nye forhold. "

 1. Arbejder hos Microsoft
 2. Microsoft Office i Köln
 3. Arbejdsatmosfære hos Microsoft
 4. Digital spisested i Berlin
 5. Fælles brainstorming
 6. Der er mange muligheder for udveksling hos Microsoft
 7. Briefing Center i Berlin
 8. Handling Schlaumäuse
 9. Elke Frank, ledelse

Fitness på kontoret

Et andet vigtigt emne er fremme af fysisk og mental sundhed. På hovedstedet i Unterschleißheim finder de ansatte ikke kun deres eget motionscenter, men kan også tage yoga eller skiløbskurser. Massage er lige så meget en del af tilbuddet som et crashkursus for afslapning på arbejdspladsen på fem minutter.

Mere om Fantastisk sted at arbejde i ITK 2014

Læs vores store gennemgangsartikel "De bedste arbejdsgivere i ITK 2014" med placeringerne blandt de 50 bedste ITK-arbejdsgivere.

Derudover præsenterer 20 af de prisvindende arbejdsgivere fra dette års konkurrence en stor special med detaljerede virksomhedsportrætter.

Læsere lærer der,

 • hvad disse virksomheder gør med deres ansatte,

 • hvad medarbejderne siger om deres arbejdsgivere,

 • hvad der er vigtigt for administrerende direktører og personaleledere,

 • hvor interesserede parter kan ansøge direkte til arbejdsgiverne.