Anonim

COMPUTERWOCHE viser de vigtigste oplysninger om Linux og Open-Source i kalenderuge 20. Diskussionen om Canonicals egen vinduesmanager kan jeg ikke stoppe. Martin Gräßlin har ikke noget imod, at Canonical udvikler sin egen windows manager, men hvordan virksomheden bag Ubuntu påvirker hele open source-verdenen. Samme uge har Canonical frigivet en video, der viser Unity Next on Me.

ownCloud har tilsluttet sig Linux Foundation og Open Invention Network. Udviklerne af Linux Mint har udstedt en første frigørelseskandidat til version 15 "Olivia". Cinnarch kaldes nu Antergos og tilbyder flere desktopmiljøer under installationen.

 1. Linux og open source-anmeldelse til KW 20
  Selvom Martin Gräßlin ikke skulle være så dybt involveret i Mir-debatten, har han endnu ikke behandlet spørgsmålet.
 2. Linux Mint 15 RC:
  Et velkendt skrivebordsmiljø, men baseret på Ubuntu 13.04 og Cinnamon 1.8.
 3. Kanelindstillinger:
  Fra nu af er GNOME Control Center osbsolet.
 4. Nemo:
  Filhåndteringen er blevet redesignet og har nogle ekstramateriale, f.eks. Et niveau under de relevante ikoner.
 5. Baggrund:
  Som altid bringer Linux Mint meget fine baggrundsbilleder med det.
 6. Kanel 1.8:
  Fra nu af kan du bruge desktlets. Disse kan sammenlignes med widgets under Android eller Plasmoids under KDE.
 7. Øverst til venstre:
  Hvis du flytter musen til øverste venstre hjørne, åbnes de eksisterende arbejdsområder som standard.

Mig, KDE og Kubuntu

Canonicals meddelelse om selvudvikling Jeg blev ramt af bølger. De fleste er dog ligeglade med, hvad Mark Shuttleworth og Canonical udvikler internt. Imidlertid blev mange områder af open source-scenen bragt ind i diskussionen, skønt de ikke ville.

KWin-manager Martin Gräßlin har gentagne gange understreget, at det ikke handler om noget, Canonical gør. Mark Shuttleworths erklæring om, at KDE ville arbejde på samme måde med mig, men KDE-udvikleren blev ufrivilligt trukket ind i diskussionen og har nu skrevet et meget langt blogindlæg om emnet. Problemet er ganske enkelt, at han ikke bare kan udelukke mig som en KDE-mulighed, men brugerne kræver en begrundelse.

Forskellene mellem Wayland og mig er ret små. Desuden er jeg langt fra færdig, og beslutningen fra KDE om at skubbe den lange bænk gav ingen mening. I øjeblikket er jeg en løsning til en distribution med et specielt skrivebordsmiljø (Unity). Erfaringen har vist, at løsninger fra Canonical ikke nødvendigvis er blevet taget op af andre distributioner.

Et stort problem er dog licensen, som Mir offentliggøres under. De fleste KDE-software er licenseret under GPLv2, og jeg bruger kun GPLv3 og CLA. Så hvis KWin understøtter mig, ville jeg pålægge min licens på KDE-komponenten, og det ville være uacceptabelt.

Ligeledes kaldes protokollen mellem Mir-serveren og Mir-klienten ustabil. For kanoniske ændringer er ikke et problem, da de har hele stakken under kontrol. For andre projekter er det meget problematisk.

Således er fremtiden for Kubuntu usikker. KDE opstrøms vil bestemt ikke støtte mig. Dette betyder, at Kubuntu-udviklerne bliver nødt til at lave grafikstakken. En anden mulighed er, at Canonical passer på den korrekte patch. Hvad der bliver af denne historie, er imidlertid i stjernene. Hvis Canonical fortsat tilbyder forskellige desktopmiljøer som alternativer, har du nogle planer.

Enhed 8 og mig

Canonical har frigivet to videoer, der viser Unity Next (Unity 8) på mig. Den ene video demonstrerer skrivebordsmiljøet på en bærbar computer og den anden på en smartphone. Sidstnævnte bruger Android-skærmserveren Surfaceflinger. For konspirationsteoretikere er bestemt interessant, at udvikleren i den første video iført en KDE T-shirt.

ownCloud er medlem af Linux Foundation

Fra den egenCloud-lejr er der to vigtige meddelelser. Udviklerne af den private sky-software er tilsluttet Linux Foundation og Open Invention Network.

Ved at tilslutte sig Linux Foundation siges det, at du kan arbejde tæt sammen med samfundet. Open Invention Network (OIN) tilbyder blandt andet beskyttelse mod patentsøgsmål. Organisationens portefølje inkluderer patenter, der dækker big data, cloud computing, smartphones, mobilt bredbånd og sociale netværk.

Linux Mint 15 "Olivia" RC

Udviklerne af Linux Mint har gjort en frigørelseskandidat for den Ubuntu 13.04-baserede distribution tilgængelig. Blandt andet har brugerne nu muligheden for at vælge en af ​​tre forskellige velkomstskærme. Ny er HTML Greeter, der understøtter nuværende webteknologier som HTML5, CSS, JavaScript og WebGL.

Værktøjet MintSource blev udviklet fra bunden og tager sig af softwarekilderne til distributionen. Også nyt er MintDrivers, som for eksempel tager sig af installation af proprietære drivere fra NVIDIA.

Desuden er Cinnamon 1.8 inkluderet. Desktopmiljøet var 7 måneder under udvikling, og der var 1075 forpligtelser. Desuden introducerer Cinnamon 1, 8 desklets, som kan sammenlignes med widgets eller plasmoids.

I systemindstillingerne behøver distributionen ikke længere GNOME Control Center. Brugeren kan foretage alle indstillinger via de specielt udviklede kanelindstillinger. Du finder yderligere information og download-links i publikationsnotaterne.

Cinnarch kaldes nu Antergos

Udviklerne på Cinnarch har besluttet at give distributionen et nyt navn. Indtil videre har den arkbaserede distribution brugt Cinnamon som desktopmiljø. Nu tilbyder udviklerne også GNOME, Xfce og Razor-Qt under installationen, hvor GNOME er standard.

En udlevering af KDE er i øjeblikket under efterforskning. Interesserede kan downloade antergos her.