Anonim

Migros Bank har i flere år nu anvendt moderne sikkerheds- og anvendelighedsteknikker til sine omfattende e-banktjenester. I 2008, da andre institutioner stadig arbejdede med TAN-lister, introducerede de en hardwarebaseret identitetsmetode fra Kobil for sikkert at identificere og autentificere deres online kunder.

Grundlaget for dette system er en speciel USB-stick, udstyret med chipkort og en forudkonfigureret browser, der indeholder al softwaren til sikker e-bank. Ved at forudkonfigurere browseren kan kunden kun få adgang til Migros Banks websted. Chipkortet håndterer krypteringen af ​​kommunikationen og godkendelsen af ​​brugeren.

Migros Bank

Image
Foto: Migros Bank

Udbyderen af ​​finansielle tjenester er en del af den schweiziske sammenslutning af Migros andelsselskaber og betjener ca. 800.000 kunder. Balancesummen udgjorde ca. 40, 8 milliarder schweiziske franc ved udgangen af ​​regnskabsåret i juni 2014. Dette gør Migros Bank til en af ​​de ti bedste schweiziske banker.

Forbered dig på den mobile verden

I dag ønsker flere og flere kunder også at gøre deres elektroniske banktransaktioner mobile. Derfor måtte Migros Bank tilpasse sin e-bankløsning til mobilverdenens krav.

Stephan Wick er medlem af Migros Bank-ledelsen og fungerer som projektleder i Migros Bank. Han forklarer de yderligere krav som følger: "I dag bruger mere end 74 procent af schweizerne internettet via smartphones og tablets, og selvfølgelig forventer disse brugere også, at de kan udføre deres banksektor på farten."

Stephan Wick ist Mitglied der Migros-Bank-Geschäftsführung
Stephan Wick er medlem af Migros Bank-ledelsen
Foto: Migros Bank

For de fleste af disse mobile enheder kunne USB-sticks som brugt til den eksisterende løsning imidlertid ikke bruges. "Derfor har vi brug for en løsning, " siger Wick, "som fungerer rent softwarebaseret, uafhængigt af den terminal, der bruges, som er behagelig og frem for alt effektivt kan håndtere de større sikkerhedsrisici i mobilsektoren."

Med den sidste bemærkning spiller Migros bankchef på den i dag kun svage beskyttelse af mobile terminaler sammenlignet med pc'er. Antivirusprogrammer, personlige firewalls eller

Andre beskyttelsesanordninger har hidtil været undtagelsen, selvom de mobile enheder konstant er online.

Ikke sjældent er gratis mobile applikationer ondsindede. Du kan aflytte, lytte, videresende og ændre data fra telefonopkald, SMS og 3G-forbindelser uden at brugerne bemærker det. Hemmeligholdelse og dataintegritet er derfor de største problemer i mobilsektoren.

Ifølge Wick gennemgik Migros Bank sikkerhedsprodukter fra flere leverandører - og valgte i sidste ende Kobil M-Identity Protection-løsningen: "Ingen anden leverandør kunne opfylde alle fire kriterier - softwarebaseret, enhedsuafhængig, sikker og komfortabel til en rimelig pris."

To komponenter til sikkerhed

Sikkerhedsløsningen, der ligger til grund for deres fremtidige e-bankproces, betragtes som sikker af de schweiziske bankfolk, fordi den er baseret på to komponenter: en meget sikker app på brugerens smartphone, tablet eller pc og en sikkerhedsserver i banken, først efter en række kontroller tildeler en engangsadgangskode til appen, som til sidst åbner adgangen til den faktiske bankapplikation.

udstilling

Mere succes med sikre data

Mehr Erfolg mit sicheren Daten - Foto: Billion Photos - shutterstock.com

Moderne databeskyttelse hjælper med at forbedre forretningsprocesser, optimere omkostninger og forenkle administration.

Tilmeld dig nu!

Dette forhindrer praktisk talt enhver form for angreb, der er rettet mod tyveri af identiteter, adgangskoder eller transaktionsdata: angreb mellem mennesker, SMS-omdirigeringer, angreb på tværs af kanaler, falske apps, engangskodning af adgangskode eller kopiering af private nøgler og certifikater til andre mobile enheder. Derudover skal et angreb samtidigt angribe brugerens og bankens sikkerhedsserver med succes for at bryde tillidskæden. Yderligere beskyttelse ydes ved godkendelse af to enheder, som er obligatorisk for kritiske transaktioner.