Anonim
Einstiegsdroge: Office 365 erhält MDM-Funktionen
Indgangsmedicin: Office 365 modtager MDM-funktioner
Foto: Microsoft

Hemmeligt, stille og bestemt noget langsomt har Microsoft opbygget en portefølje inden for MDM og EMM i de senere år. På TechEd Europe i Barcelona har softwaregiganten nu annonceret sine næste skridt for at gøre mere konkurrence om tophunde på dette felt, såsom Airwatch, MobileIron & Co.

Efter at have undladt at etablere Windows Phone som det førende mobile operativsystem på markedet, spiller softwaregiganten - som så ofte for nylig - kontorkortet. I første kvartal 2015 skal Office 365 for eksempel udvides til at omfatte et antal MDM-funktionaliteter, der hidtil kun kan bruges med Intune-styringsløsningen. Integration med Office 365-konsollen giver administratorer mulighed for at administrere iOS-, Android- og Windows Phone-enheder, der er tilsluttet via fanen Intune for O365 - uden ekstra omkostninger.

Intune for Office 365 wird per Reiter in die Verwaltungskonsole integriert.
Intune til Office 365 er integreret i administrationskonsollen via faner.
Foto: Microsoft

Funktionerne er dog håndterbare og overskrider næppe det, der allerede er muligt med EAS (hvis der er office-apps tilgængelig): Administratorer kan definere konfigurationspolitikker for Windows, iOS og Android-enheder (f.eks. Udvidede adgangskode / PIN-indstillinger, Enhedskryptering eller opsporing af jailbreak). Derudover er de i stand til at definere politikker for adgang til Exchange Online og Sharepoint Online - hvis disse specifikationer ikke er opfyldt af en enhed, nægtes adgang. Som med EAS, kan administratorer selektivt slette Office 365-data, hvis en tilsluttet enhed går tabt, stjålet, eller ejeren forlader virksomheden. De private data forbliver intakte.

Die Einstellungen bei Policies sind noch relativ rudimentär.
Indstillingerne for politikker er stadig relativt rudimentære.
Foto: Microsoft

Funktionerne giver også Microsoft et klart dashboard, der viser, hvor mange enheder der administreres, hvilke indstillinger der er foretaget, og hvilke enheder der opfylder eller krænker dem.

Exchange Active Sync som MDM-leder

Som Brad Anderson, koncerndirektør, Enterprise Client & Mobility, forklarer i et blogindlæg, tager Microsoft dette til det faktum, at Exchange via Exchange Active Sync (EAS) er den mest anvendte MDM-løsning - ifølge Microsoft administrerede flere hundrede millioner enheder over hele verden. For deres brugere var udvidelserne allerede et skridt fremad.

For overraskende tilbyder Microsoft også organisationer med højere EMM-krav en enkel opgraderingsmulighed til Intune. Den interne EMM-løsning forventes også at modtage en opdatering i de kommende måneder for at understøtte en dybere integration med Office 2013 og Office 365. Derudover er der en hel række nye funktioner, der hjælper Intune med at låse konkurrenceens produkter op.

For at forhindre datalækager kan organisationer bruge Intune til at regulere de mulige handlinger med mobile office-apps (kopiere / klippe / indsætte / gemme som og interaktion / open-in mellem apps). Derudover muliggør opdateringen hurtig vedtagelse af Mobile Application Management til iOS- og Android-enheder ved at adskille forretningsapps og indhold fra brugernes personlige applikationer og data og tillade, at der anvendes politikker på dem. For Windows-enheder bygger Microsoft på sin side containere, der skal fås med Windows 10, og som kan styres sammen med containerne til iOS og Android via standardiserede API'er. Windows 10 skal også være i stand til automatisk at kryptere virksomhedsapps, e-mail, webstedsindhold og andre følsomme oplysninger, når de ankommer til enheden fra virksomhedsnetværket.

Eksklusivt for Microsoft: Appindpakning med Office-forbindelse

Softwaregiganten lover ikke nok med Intune-opdateringen muligheden for at sikre allerede eksisterende virksomhedsapplikationer via app-indpakning. Ved hjælp af Intune-indpakningen kan disse derefter deles med Office Mobile-apps og sikkert udveksle indhold og data.

Microsoft påpeger med rette, at dette er et unikt salgspunkt i EMM-miljøet. At levere nye funktioner vil være vanskeligt for konkurrenterne, medmindre Microsoft leverer de krævede API'er - det er ikke for intet, at Airwatch, Good & Co.'s containerløsninger bruger alternative og manipulerbare Office-produkter.

Microsoft løser også en anden fejl og tilbyder med opdateringen en speciel administreret browser, en PDF-visning, en multimedieafspiller og et specielt billedvisningsværktøj til Intune. Derudover kan du nu indstille politikker for enheder, der vil have adgang til virksomhedsressourcer som Exchange Mail og OneDrive for Business-dokumenter. Sidst, men ikke mindst, skal den nye Intune også understøtte massekonfigurationen af ​​mobile enheder med politikker og applikationer - via Apple Configurator (i øjeblikket kun kører på Mac) eller en servicekonto, der ikke overholder den sædvanlige grænse på fem enheder for Office 365 er bundet.