Anonim

I 2001 tilbød forsikringsselskaber 1246 it-job i dagaviser og 58 procent mindre et år senere, ifølge Adeccos jobmarkedsanalyse. Hos banker og bilproducenter er forsikringsbranchen en af ​​de brugerbrancher, der har den største efterspørgsel efter it-fagfolk. "Ud over salg spiller IT også en vigtig rolle for tjenesteudbyderen" Forsikringer ", siger Alexander Leibold, leder af Human Resource Management hos DBV-Winterthur i Wiesbaden.

Uanset om det drejer sig om beslutningstagning, kontraktstyring, skadesafvikling eller omkostning af nye produkter - næsten alle arbejdsprocesser er computerstøttet. At forsikringsselskaber også er attraktive it-arbejdsgivere, anerkender i stigende grad ansøgere. Der er ikke kun interessante, men også relativt sikre job, der ofte er udstyret med attraktive yderligere fordele, såsom virksomhedspensionsordninger. Resultatet: De store virksomheder får mange applikationer, dels også fra arten af ​​computerforskere. Forsikringsselskaber tager imidlertid også en mere restriktiv tilgang til it-personale end tidligere i betragtning af den nuværende markedssituation.

DBV-Winterthur forøgede for eksempel sin IT-afdeling med 80 til 320 ansatte i 2002; i år vil det i stedet for de oprindeligt målrettede 50 kun skabe ti yderligere IT-job. "Vi opretholder vores strategiske mål inden for it - men fokuserer på ting på grund af markedsforholdene, hvor direkte forretningsfordele kan realiseres, " sagde Leibold. Det er ikke længere et behov for karrierestarter, men primært specialister, hvad enten det gælder applikationsudvikling i mainframe-området eller systemingeniører til Sun Solaris.

Ifølge mainframe-eksperter skal forsikringsselskaber stadig søge længere, indtil de finder en passende kandidat. Da den tidligere forældede værtsteknologi ikke længere undervises på de fleste universiteter, har yngre ansøgere næppe den nødvendige viden. "I hovedrammeområdet har du ikke råd til at stoppe med at ansætte ansatte over 40 år, " siger Claudius Lierow, der leder personaleledelse ved DBV-Winterthur i München. Derfor, selv uden særlig erfaring i mainframe-miljøet, har ansøgere en chance for på troværdig vis at demonstrere, hvorfor de ønsker at arbejde i mainframe-verdenen. "Hvis de kun ser det som en stopgap, fordi der er få job i webdesign eller klientservermiljø, går det normalt forkert, " sagde Lierow. AOK Baden-Württemberg leder efter hovedkontoret i Stuttgart, 4.2

Millioner af forsikrede mennesker er passet og endnu mere erfarne it-medarbejdere - fra værtssystemets specialist til SAP og databaseadministratorer til systemadministrator for klientserver.