Anonim

”Hvordan kan du forklare folk, at de vil blive afskediget af de tusinder, hvis de ledere, der har forårsaget skaden på samme tid forbliver ved rattet eller modtager millioner i kompensation?” For ledelsesmentor Fredmund Malik fra St. Gallen kontrasterer denne dødelige konsekvenser sig selv: Ledelsen mister troværdigheden og tilliden hos de ansatte, som igen reagerer med smerte, bitterhed og hævn. Fra det oprindelige mål om at spare omkostninger og øge produktiviteten er sådanne virksomheder længere væk end før.

Fredmund Malik
Fredmund Malik

Især i forandringsprocesser er ledere opfordret til, siger Malik: ”Ledelse begynder, hvor entusiasmen ophører. Entusiastiske medarbejdere behøver ikke at blive ledet. På den anden side er det ganske anderledes, når man skal tage hårde beslutninger og ikke kan tilbyde medarbejderne for meget. ”

Men hvordan kan de ansatte overtales til at fortsætte med at blive involveret i forandringer? Deltagerne på "Handelsblatt" -kongressen "Personale i det 21. århundrede" i Freising ledte efter svar. Den schweiziske bank Credit Suisse måtte for eksempel reducere 3500 ud af 12.000 job i Schweiz for fem år siden, men ønskede ikke at meddele nogen afskedigelser. At dette blev opnået med otte undtagelser, skyldes ikke kun det generøse omstruktureringsbudget på mere end 500 millioner schweiziske franc, men også af et lille initiativ, der afslørede et uttalt potentiale.

Medarbejderne blev bedt om at analysere deres egen ansættelsesevne med deres overordnede. Baseret på dette bør de navngive foranstaltninger til at øge deres kvalifikationer og placeringsmuligheder på det interne og eksterne jobmarked. Forøg dine egne chancer for placering Først og fremmest måtte vi overbevise lederne om initiativet: "I hundreder af samtaler lavede vi de berørte chefer, gav dem jobannoncer for at kontrollere, hvor de kunne ansøge om deres profil, " siger Hans Kappeler. Leder af HR Strategi & Management Support hos Credit Suisse. Mange vejledere måtte indse, at han selv havde dårligere chancer for at finde et nyt hjem end antaget.