Anonim
SAP bleibt Marktführer im BI-Gesamtmarkt vor Oracle und IBM. Spezialanbieter wie Qliktech, Tibco und Informatica legen zweistellig zu.
SAP forbliver markedsleder på BI's overordnede marked foran Oracle og IBM. Specielle leverandører som Qliktech, Tibco og Informatica har en dobbeltcifret vækst.
Foto: BARC

Efter en salgssænkning i kriseåret 2009 viste det tyske marked for business intelligence-software (BI) en markant opsving i 2010. Virksomheder investerede i stigende grad i værktøjer til dataevaluering. Dette gavner producenterne af BI-software. Licens- og vedligeholdelsesindtægter med BI-løsninger steg 9 procent til 942 millioner euro sammenlignet med 2009.

Det tyske BI-marked: Det vokser og vokser

Dette er et resultat af Business Application Research Center (Barc) -undersøgelsen om "Business Intelligence Software Market in Germany 2010". Især inden for BI-front-end-området har virksomheder igangsat mange projekter, mens de har været lidt mere dæmpet, når de investerer i BI-back-end-infrastrukturen. Markedsundersøgere forventer derfor en markedsvækst på mellem ti og 15 procent i 2011. Dette ville få BI-indtægter til at bryde milliard-euro-barrieren for første gang.

Mehr als drei Viertel des BI-Umsatzes in Deutschland verteilt sich auf die Top-10-BI-Anbieter.
Mere end tre fjerdedele af BI-indtægterne i Tyskland fordeles blandt de 10 BI-udbydere.
Foto: BARC

Markedsleder på det overordnede BI-marked er SAP med en omsætning på 158 millioner euro og en markedsandel på 16, 8 procent. På anden og tredje plads Oracle med en omsætning på 133 millioner euro med en markedsandel på 14, 1 procent og IBM med 118 millioner euro omsætning med en markedsandel på 12, 5 procent. Fjerde plads efterfølges af SAS. Virksomheden opnåede en markedsandel på 11, 4 procent og genererede 107 millioner euro i salg. Microsoft besætter kun en femteplads med en markedsandel på 7, 5 procent og en omsætning på 77 millioner euro.

Top 5: SAP, Oracle, IBM, SAS og Microsoft

Disse top fem BI-udbydere tegner sig for i alt 62, 5 procent af det samlede BI-marked. Salgskoncentrationen hos kun få udbydere steg således kun lidt (2009: 61 procent). I alt er der 250 leverandører af BI-software i Tyskland. Af disse genererer 54 et salg på mere end en million euro om året. I 2009 var der 52.