Anonim
Amazon baut seine Cloud-Services im Eiltempo aus und erhöht Jahr für Jahr die Zahl der neuen Features. Der Wert für 2011 ist geschätzt.
Amazon udvider hurtigt sine skytjenester og øger antallet af nye funktioner hvert år. Værdien for 2011 anslås.
Foto: Cloudscaling

Amazon Web Services (AWS) er blevet berygtet især med Elastic Compute Cloud (EC2) og Simple Storage Service (S3). De betragtes som et godt eksempel på infrastruktur som en tjeneste (IaaS), fordi de i modsætning til traditionel hosting implementerer vigtige cloud computing-principper. Ikke engang de nylige fejl ved nogle AWS-tjenester vil ændre det. Et af de vigtigste skyprincipper er multiklientkapacitet gennem en virtualiseret infrastruktur og fakturering baseret på modellen "pay as you go". Det sidstnævnte giver kunderne mulighed for at indtaste de krævede ressourcer ved at indtaste et kreditkortnummer, bruge dem med det samme og betale for dem nøjagtigt som de er nødvendige.

 1. Softwareplatforme fra skyen
  Platform as a Service (PaaS) gør det muligt for applikationer at køre direkte i skyen. Hvad tilbyder tjenesterne fra Amazon, Google og Co. i praksis?
 2. Google App Engine
 3. Google App Engine - Ulemper:
  o Væsentlige begrænsninger for den sædvanlige Java-programmeringsmodel
  o Der er i øjeblikket ingen relationel database tilgængelig
  o Begrænsningerne resulterer i afhængigheder i applikationen (Lock In)
  o Ingen interventionsindstillinger eller indstillingsindstillinger på niveauet for webserveren eller operativsystemet
 4. Google App Engine - Fordele:
  o Automatisk skalering af applikationen
  o Længe på markedet, bevist
 5. Amazon Beanstalk
 6. Amazon Beanstalk - Ulemper:
  o For tiden tilgængelig kun i beta og USA-øst
  o Grov granulær skalering ved hjælp af yderligere computere
 7. Amazon Beanstalk - Fordele:
  o Påvist sky-infrastruktur som basis
  o Fælles Enterprise Java-programmeringsmodel (Tomcat Web Server / Relational Database)
  o Derfor lav indlåsningsrisiko på kodeniveau
  o Talrige andre tjenester (RDS, SimpleDB, betaling …)
 8. Skybier
 9. Skybier - ulemper
  o RUN @ Cloud i øjeblikket i betafase
  o Intet rigtigt skaleringskoncept
  o Ingen SLA'er
  o Databaseløsning snarere rudimentær
  Tomcat-installationen kan næppe tilpasses
 10. Cloud Bees - Fordele:
  o Attraktivt for udviklere på grund af kontinuerlig integrations- og depotserver
  o Kør @ Cloud gratis
  o EC2-infrastruktur, derfor let at kombinere med Amazon-tilbud
 11. VMware Cloud Foundry
 12. VMware Cloud Foundry - Ulemper:
  o I øjeblikket i betafase
  o Kræver rammeintegration
  o Offentlig skyinfrastruktur i øjeblikket kun i USA
 13. VMware Cloud Foundry - Fordele:
  o Åben platform
  o Open source-licens
  o Tjenestekoncept
  o Fleksibilitet: Brug på Amazon EC2 og lokalt mulige, private sky tænkelige

I dag giver disse fleksible kernetjenester mange webstarter mulighed for hurtigt at starte deres eget tilbud og konkurrere med deres store konkurrenter, fordi de ikke længere er tvunget til at bygge deres egne dyre datacentre. Selvom det ser ud til at handle om computerkraft og lagring på Internettet, har EC2 og S3 udviklet sig markant over tid.

Oversigt over de vigtigste Amazon Web Services

Elastic Compute Cloud: EC2 leverer virtuelle maskiner, der administreres via en webgrænseflade. På denne måde kan tilfælde, der er baseret på valgte billeder, startes, adgangsgodkendelser administreres og de nødvendige ressourcer tildeles.

Enkel opbevaringstjeneste: Amazon S3 kan lejes online lager. Det giver en enkel webservicegrænseflade til lagring og hentning af data, ikke kun fra EC2, men fra enhver computer på Internettet.

Elastic Block Store: EBS leverer meget tilgængelige mængder til EC2-tilfælde, der kan adresseres som enheder i de virtuelle maskiner.

Elastisk belastningsbalancering: Tjenesten distribuerer automatisk indgående anmodninger på tværs af flere EC2-tilfælde. Det kan registrere problematiske VM'er og omdirigere trafik til intakte tilfælde, indtil vanskelighederne er løst.

Virtual Private Cloud: VPC opretter en sikker forbindelse mellem en virksomheds interne IT og EC2-forekomster via VPN. Det tillader anvendelse af interne sikkerhedssystemer (firewalls, indtrængende detektion osv.) Til AWS-ressourcerne.

Relational Database Service: RDS er en webtjeneste til opsætning og drift af en relationsdatabase i skyen. Det giver fuld adgang til funktionerne i MySQL og Oracle 11g. I modsætning til en database, du kører i et EC2-tilfælde, overtager Amazon patch management og backup fra RDS.

Simpel DB: Dette er en ikke-relationel database, som udviklere kan adressere gennem en REST-interface.

Simple Queue Service: SQS er en asynkron mellemvare til lagring af meddelelser, når de dirigeres mellem computere. Udviklere kan også integrere dem i deres applikationer via en web-API.

CloudWatch: En overvågningstjeneste, der kan overvåge EC2-forekomster, EBS-volumener, elastiske belastningsbalancere og RDS-tilfælde i realtid.

CloudFormation: Denne service er nyttig til at definere en samling af AWS-komponenter og automatisk levere dem i en forudbestemt rækkefølge.

Elastic Beanstalk: Dette er en mekanisme til implementering af Java-applikationer. Han er ansvarlig for kapacitetsstyring, belastningsbalancering, automatisk skalering og sundhedsovervågning.

Rute 53: Dette er en meget tilgængelig DNS-service, der kan besvare anmodninger fra det nærmeste sted. Det er ikke kun tilgængeligt for AWS-ressourcer som EC2 eller S3, men kan også løse adresser til enhver server.

Teaser-billede: AA + W, Fotolia.de