Anonim

Energi i enhver form stiger dramatisk. Datacentrene (RZ'er) er ikke sporløst. Ifølge Federal Statistical Office er elektricitetspriserne for erhvervskunder næsten fordoblet fra begyndelsen af ​​2000 til begyndelsen af ​​2007 - fra 6, 88 cent til 10, 69 cent per kilowattime pr. 1. januar 2007. Og det sidste år har den ene olierekord efter den anden set. Tendens: stigende.

En af de vigtigste udfordringer i datacentrets drift er derfor at drastisk reducere energiforbruget. Når alt kommer til alt, har et fuldt udstyret køleteknologi brug for lige så meget strøm som 50 tyske husstande. Omkostningerne er ikke kun problematiske.

Für Joseph Reger, CTO von Fujitsu-Siemens Computers (FSC), besteht eine der größten Herausforderungen im RZ-Betrieb darin, den Energieverbrauch drastisch zu reduzieren.
For Joseph Reger, CTO for Fujitsu-Siemens Computers (FSC), er en af ​​de største udfordringer inden for datacentre drastisk reduktion af energiforbruget.
Foto: Fujitsu-Siemens Computers

Uden bedre energieffektivitet kan mange datacentre ikke længere operere. Fordi datacentrene normalt konfronteres med to grundlæggende problemer: Den stadigt højere computertæthed får datacentret til at nå de tekniske grænser for energiforsyning og varmeafledning. Samtidig bliver pladsen knap for at dække nye krav fra forretningssiden med tilsvarende kapacitet i datacentret.

Væsentlige problemer med energiforbrug

For eksempel fandt markedsundersøgere i Gartner i en undersøgelse af de amerikanske datacenters ledere i efteråret 2007, at over 70 procent af de amerikanske datacentre forventede betydelige energiproblemer, ledig plads og driftsomkostninger inden 2011 behov.

De fleste datacentre var planlagt for ti år eller mere siden. På det tidspunkt antog man et energibehov på omkring 1000 watt pr. Kvadratmeter. Dagens IT kræver dog allerede op til 8.000 watt pr. Kvadrat med sin ekstreme pakningstæthed med klingeserver og tætpakket stativer. Køling er på samme måde problematisk - selv moderne datacentre kan normalt kun sprede maksimalt 1.500 watt spildvarme pr. Kvadratmeter.