Anonim

De negative overskrifter hældes op: Korttidsarbejde, produktionsstop, tvangsorlov - Ifølge Ifo erhvervsklimaindeks for erhvervsøkonomien i Tyskland er stemningen blandt virksomhederne på et lignende dårligt niveau som i tider med den anden oliekrise i 1982. Mange jobsøgende har svært ved, nye job og faste arbejdere er bekymrede for deres job. Men et erhverv synes at trosse det dårlige humør: IT- og kommunikationsbranchen. Selvom stemningen i Bitkom-sektorindikatoren også faldt med 29 point til 13 fra september til december 2008, forblev indikatoren ikke desto mindre på et positivt område.

IT-tjenester er også efterspurgte under krisen

Ifølge Bitkom forventer 81 procent af it-tjenesteudbydere et stabilt eller stigende salg i 2009. Årsagen: Det er vigtigt for brugerfirmaer at være slank og effektiv lige nu. "Strategiske IT-projekter forbereder virksomheder i vanskelige tider på at forvitre dem godt og komme stærkere ud af krisen, " observerer Michael Rehm, leder af Field Services Germany i SAP. Der vil fortsat være behov for kvalificerede konsulenter til disse projekter i fremtiden.

Rosemarie Clarner, HR-direktør hos IDS Scheer AG i Saarbrücken, bekræftede også interessen. Især efterspørges SAP-konsulenter med yderligere knowhow i forretningsprocessen i øjeblikket i stigende grad: "Kunder ønsker at gøre deres processer mere gennemsigtige og optimerede lige nu."

Krav ændres

SAP-mand Rehm ser også vigtigheden af ​​yderligere kvalifikationer: "Selvom en konsulent altid skal have detaljeret viden om visse moduler - som varierer fra virksomhed til virksomhed - men kravene fortsætter med at udvikle sig." Michael Lumma, leder af forretnings- og organisationsudvikling for IT-tjenesteudbyder BTC, er enig: "Der er stadig bileksperter, for eksempel - de vil fortsætte med at eksistere, og de vil stadig have noget at gøre, men dybest set vi leder efter mennesker, der er fortrolige med processer eller teknologier som EDI eller RFID. " Eksperterne kunne også bruges i relaterede andre sektorer - for eksempel både inden for logistik og handel. "SAP-konsulenter, der kan overføre deres tekniske know-how godt, har i øjeblikket meget gode chancer, " siger Lumma.

Karsten Noss, Lynx:
Karsten Noss, Lynx: "Modulviden alene er ikke længere nok."

Karsten Noss, administrerende direktør for Bielefeld-baserede Lynx-Consulting AG, bekræfter tendensen mod bredere knowhow. Han er overbevist om, at dybdegående modulviden alene ikke længere er tilstrækkelig: "I tider som disse er kravene til konsulenter mere generelle: De er nødt til at tilpasse sig fleksibelt til deres kunders emner og problemer." Så det at kunne lytte ordentligt er det grundlæggende krav. Derudover kræver konsulenter en holistisk forretningsmæssig og teknisk viden, og et enkelt modul løser ikke en krise. "