Anonim

Aktierne for specialisten til softwareløsninger til detailhandelen begyndte torsdag i Xetra-handel på Frankfurt Stock Exchange til 21.40 euro, faldt i løbet af dagen, men noget. Lanceringen af ​​aktiemarkedet blev foregået i de senere dage af en betydelig reduktion i udbud og prisklasse. I stedet for de tidligere planlagte 17 millioner euro, samler virksomheden nu næsten ti millioner euro. Administrerende direktør Rainer Gläß praktiserede ikke desto mindre optimisme: "Glasset er halvt fyldt, vi kan implementere vores mål, " sagde han.

"Vi er stolte over at have brudt isen på aktiemarkedet efter mange måneder, " siger Gläß. I betragtning af den spente situation for begyndere på aktiemarkedet havde intet selskab våget at ramme markedsgulvet i år. IT-distributøren Devil debuterede, andre turde ikke med deres planer fra omslaget. Selv hos GK Software var det ikke uden indrømmelser: Oprindeligt tilbød virksomheden papirerne for 29 til 35 euro, de endelig gik ud til 21 euro. Derudover måtte de gamle ejere opgive salget af aktier under pres fra investorer. Ikke desto mindre vil Sinosol og SMA Solar blive fulgt af nye kandidater i de kommende dage.

Börsianer lavede torsdag blandt andet det ustabile aktiemarkedsmiljø for nye emner til den blandede start af virksomheden fra det saksiske Schöneck. Viljen til at imødekomme prisforventninger belønte markedsdeltagerne, men selv på dette niveau så nogle et potentiale for tilbageslag for aktierne. "Den første rækkevidde var med månekurser, " sagde en forhandler om GK Softwares originale ideer.

Med de indsamlede penge ønsker GK Software at drive sin udenlandske vækst. Efter at kunder som Kaufhof, Douglas eller Tchibo arbejdede med softwaren og også brugte den i udlandet, var udenlandske detailhandlere som Carrefour eller Tesco nu seværdighederne. Fra 2009 ønsker virksomheden at være aktiv i udlandet. I 2007 genererede GK Software et salg på 10, 7 millioner euro og et driftsresultat på 2, 3 millioner euro. (Dpa / tc)