Anonim

McKinsey-partner Marcus Schaper gav sine kolleger en introduktion til "De syv myter om applikationsudvikling". Dette inkluderer den udbredte antagelse om, at produktivitet kan måles ved hjælp af kodelinjer. Foredragene bekræftede, at der er mere fornuftige målemetoder - og at korrekt måling bæredygtigt kan øge værdien af ​​IT.

F.eks. Harald Vogelgesang, ansvarlig hos Deutsche Telekom AG for videreudvikling af IT-systemer, evalueringskriterier og velstrukturerede ordredefinitionsmekanismer, som han allerede tager i betragtning i udbudsprocessen. For at sikre proces- og leveringskvalitet samt rentabilitet og produktivitet på samme tid implementerer specielt uddannede Deutsche Telekom-medarbejdere målinger i henhold til Function Point-systemet. "Med funktionspunkter kan vi præcist analysere, hvordan ydelsen udvikler sig i de vigtigste ydeevneindikatorer, og kontinuerlig måling tillader påviselig optimering med hensyn til pris, ydelse og kvalitet, " forklarer Vogelgesang.

Olaf Kärger, leder af kompetencecenter hos DB Systel GmbH, mener også, at "Funktionspunkter er den eneste rigtige ting til at bestemme, hvad der faktisk sker i en applikation." Ifølge Kärger er det imidlertid mange ansatte i applikationsudvikling, der skal tænke over med denne målemetode. Hvis det er tilfældet, kan du bruge det til at måle din egen ydelse og kvalitet samt til at bruge tjenesteudbydere målrettet - og ikke mindst for at få din samlede præstation på markedet med succes.

Konklusion af deltagerne: Høj ydeevne er ikke hekseri, men den rigtige blanding af fremragende strategi i brugen af ​​IT og konsekvent vurdering. Benjamin Poensgen, administrerende direktør for Quanti-Metrics GmbH: "En projektleder, hvis præstation ikke kontinuerligt måles, er som en maratonløber, der prøver at øge sin træningspræstation uden stopur." (Hk)