Anonim

De to universelle parallelle databehandlingscentre oprettes ved University of California i Berkeley og University of Illinois i Urbana-Champaign. Begge er kendt for deres fremragende computervidenskabelige fakulteter og blev udvalgt af Intel og Microsoft fra i alt 25 forskningsinstitutioner. Du modtager også tilskud fra den offentlige sektor.

Forskerne i Berkeley og Urbana-Champaign skal udvikle grundlæggende teknologi til parallelisering af computerprogrammer. Alle større chipproducenter har bragt processorer med flere kerner på markedet i ganske lang tid nu. To eller fire er allerede almindelige, men Intel har allerede demonstreret en chip med 80 kerner. Brugere drager fordel af flere kerner, men kun hvis operativsystemet og applikationerne distribuerer deres computeropgaver godt og jævnt. Og at dette vil være lettere i fremtiden, bør sikre den nu skubbede forskning.

Intel og Microsoft får ikke-eksklusive rettigheder til at bruge al teknologi, der er udviklet i Universal Parallel Computing Centers uden betaling af royalties. Derudover kan de forhandle eksklusive brugsret med universiteterne. Ifølge Tony Hey, Microsofts koncerndirektør for ekstern forskning, vil Berkeley og Urbana-Champaign imidlertid levere det meste af deres forskning under open source-licenser. (Tc)