Anonim

Den indiske it-tjenesteudbyder Tata Consultancy Services (TCS) ryktes at overtage TI Systems systemintegrationsdivision (SI). Som "Financial Times Germany" rapporterede, skulle sådanne forhandlinger allerede være "avancerede". Ifølge nyhedsmagasinet "Fokus" handler det endda kun om de sidste juridiske detaljer. "Handelsblatt" på sin side rapporterede citerer tæt på forretningskredse, en grad er stadig langt væk, også førte samtaler med to andre interesserede parter. Deutsche Telekom ville ikke kommentere medieberetningerne. Hos T-Systems er hele pressekontoret i øjeblikket ikke tilgængeligt. Og også TCS indeholder indtil videre en mening.

Mere om dette emne

Telekom står over for partnervalg for T-Systems

Telekom skifter partnersøgning

T-Systems: hvem får kontrakten?

T-Systems SI beskæftiger omkring 15.000 softwareudviklere og teknikere, de fleste af dem i Tyskland. Oprettelsen af ​​et joint venture ville flytte 1.000 til 2.000 job til Indien ifølge forretningskredse. Derudover ønsker Telekom at skabe nye job til programmerere på subkontinentet. Der er i øjeblikket omkring 2.500 udviklere, der arbejder for det Bonn-baserede selskab - for lidt til at følge med i offshore-aktiviteterne for dets multinationale konkurrenter.

Telekom-direktør René Obermann søger i næsten et år forgæves efter en partner for det svækkede erhvervskundekreds. Også Tata blev kaldt i det forløbne år som kandidat til en indgang med T-Systems. Obermann har nu ændret sin partnersøgningstrategi og har kun stillet SI-divisionen til rådighed for at øge sin internationale tilstedeværelse i engrosvirksomheden og drage fordel af den stigende integration af it- og telefontjenester. Ifølge data fra koncerncirkler er det også planlagt at strømline hele erhvervskundedivisionen med sine 56.000 ansatte. De tidligere separate områder Enterprise Services (ES) og Business Services (BS) skal slås sammen. Reinhard Clemens, administrerende direktør for T-Systems, der har fungeret siden begyndelsen af ​​december, har til hensigt at forenkle driften og tilpasse samfundet mere til kundernes behov. Hos T-Systems er for mange mennesker involveret, og processerne er for komplekse: "Jeg tror, ​​vi er nødt til at forenkle vores forretning grundlæggende."

Samarbejdet med en indisk udbyder ville være en god mulighed for T-Systems til at erhverve de omfattende offshore-kapaciteter, som Telekom-datterselskabet ikke har haft indtil videre, kommenterer Christophe Chalons, administrerende direktør for konsulentfirmaet Pierre Audoin Consultants (PAC). Men der er lige så gode grunde mod et partnerskab med en indisk leverandør. Frem for alt ville integration være en enorm udfordring i betragtning af de store kulturelle forskelle og lønforskellen mellem de to lande. Ideen om at sende tusindvis af tyske T-Systems-medarbejdere til Bangalore er også svært at forestille sig på baggrund af lokal lovgivning.

Tjenesteforeningen Verdi ønsker ikke at kommentere officielt om sagen. "Tidligere har vi undgået de mange overtagelsesrygter omkring T-Systems, og vi vil gøre det igen - så længe sagen ikke er klar, " sagde Verdi-talsmand Jan Juerczik. Unionen er grundlæggende imod et salg fra T-Systems: "Det ville være en fortsættelse af salg, fordi en væsentlig del af medarbejderne derefter ville skifte til en anden arbejdsgiver." De strategiske mål, der er forfulgt med oprettelsen af ​​T-Systems, modvirkes gentagne gange af samtidige besparelsesrunder på den ene side udvidelse, på den anden side jobnedskæringer - det passer ikke sammen. "

For det indiske konglomerat Tata og dets datatjenesteselskab TCS ville en andel i T-Systems være et effektivt skridt i at udvide sin tilstedeværelse i Tyskland. Ifølge PAC rangerede TCS kun 19. på det vesteuropæiske it-servicemarked i 2006 med et salg på 860 millioner euro. T-Systems rangerede syvende med 3, 5 milliarder euro. TCS har som alle indiske leverandører store forhåbninger til det tyske marked. Erhvervelse af T-Systems dele ville være en mulighed for at få fodfæste her. På den anden side har indianerne hidtil holdt tilbage, hvad angår erhvervelser. Hvis noget, har de kun været involveret i mindre virksomheder, som de havde mangeårige forretningsforbindelser med. Så Sonata overtog dele af TUI Infotec, TCS fra den schweiziske it-tjenesteudbyder TKS-Teknosoft. Frem for alt har de høje arbejdsomkostninger i Tyskland en afskrækkende virkning. F.eks. Ville erhvervelsen af ​​T-Systems betyde faldende rentabilitet for TCS. Og de store indiske it-tjenesteudbydere har ikke brug for det endnu, siger PAC-ekspert Chalons: "Med en vækstrate på 30 til 40 procent behøver ikke de indiske udbydere nødvendigvis at bryde deres fortjenstmargen på 25 procent for at købe i Europa." Det er forståeligt, at TCS benytter lejligheden til at undersøge bøgerne til en konkurrent, ifølge en anden brancheekspert. Indianerne havde en tendens til at sige "ja, så hører du ikke mere." (Sp)