Anonim
Die dauerhaften Spam- und Viren-Attacken spiegeln sich in den Investitionsplänen der Anwender wieder.
De vedvarende spam- og virusangreb afspejles i brugernes investeringsplaner.
Foto: Experton Group

De tyske brugere er forsigtige med den eksterne drift af sikkerhedsinstallationer. Dette var resultatet af en undersøgelse foretaget af Experton Group på vegne af T-Systems. "Med hensyn til outsourcing af operationer eller styring af sikkerhedsinfrastrukturer er de undersøgte tyske virksomheder klart konservative, " skriver Experton-gruppen. "De foretrækker primært at få support og vedligeholdelse, mens accept af administrerede, hosting og delte tjenester stadig er relativt lav."

Men det betyder ikke, at de lokale brugere forkaster tilbud fra eksterne eksperter. I undfangelsen og integrationen af ​​netværks- og serverbaserede it-sikkerhedsløsninger forpligter 73 procent af de adspurgte sig til en it-tjenesteudbyder, der understøtter den interne it-afdeling. 23 procent foretrækker rent intern behandling. Beskyttelsen af ​​arbejdsstationer og mobile IT-enheder er planlagt med 53 procent med ekstern support fra deres egne ressourcer. 43 procent gør kun dette internt. Kun tre procent af 120 undersøgte virksomheder med mere end 500 it-brugere er udelukkende afhængige af eksterne it-tjenesteudbydere til undfangelse og design.

Generelt synes ekstern hjælp til sikkerhedsanalyse, penetrationstest, beskyttelse og risikoanalyse meget velkommen. Fireoghalvfjerds procent af de adspurgte ville overlade specialiserede eksterne konsulenter til opgaven at vurdere sikkerhedsniveauet og udlede yderligere nødvendige foranstaltninger. 52 procent bruger - eksklusivt eller derudover - deres egne it-sikkerhedsspecialister. Virksomheder, der engagerer eksterne tjenesteudbydere, har en tendens til at forblive loyale over for ham. 79 procent - og dermed det klare flertal af de undersøgte virksomheder - ville delegere udvælgelsen og implementeringen af ​​konkrete IT-sikkerhedsløsninger og -processer til tjenesteudbyderen, som tidligere også rådgav. "Brugervirksomheder skal altid have det overordnede ansvar for it-sikkerhed i virksomheden, men samtidig gøre større brug af eksterne tjenesteudbydere inden for sikkerhedsområdet, " anbefaler Wolfram Funk, seniorrådgiver i Experton Group. Dette betyder, at brugerne selv skal påtage sig strategiske opgaver som arkitekturplanlægning, politik og risikostyring. Teknologiske specielle emner, som virksomheden ikke ønsker at opbygge sine egne ressourcer på, kan dog normalt dækkes af eksterne konsulenter og udviklere som en del af individuelle projekter. For Managed Security Services, dvs. drift af tjenester i sikkerhedsmiljøet, skal funktioner og kompetencer i virksomheden opretholdes. (RIA)

Mere om:

  • Sikkerhedsekspertraadet Computerwoche

  • Garnter forventer efterspørgsel efter sikkerhed outsourcing

  • Administrerede sikkerhedstjenester: brugere tøver